MSI olanı alıp ana monitör, şu ankini yan monitör yapmak mantıklı mı hocam sizce? Hz'si falan daha yüksek, 0.5ms hem. Daha iyi gibi, evet bütçe monitöre 5000 bu arada.
Hocam 2439'a aldım ben ayrıca arada fiyat farkı çok.
Şimdi öyle dersen olay ben 5ms monitöre 3800 verene kadar 4500'e LG veya AOC hatta MSI falan birçok model marka bilinir model ve 1ms GtG olan modellere bakarıma kadar gider.
Amaç 2. monitör ve sadece chat okumak bakmak arada YouTube vsden belki bir şey açmak veya tarayıcıdan bakmak vs hani bu amaç ile düşününce hiç değerler vs hiç fark etmiyor fiyat ne kadar düşük o kadar iyi. Tabii bu benim için geçerli arkadaş ücret vs berlirtmediği için dedim.
Tabii ki parası olan da gider 7-8klık monitörü de yan monitör yapabilir.
Hocam şu an KTC 3800, senin attığın yüz yıllık model 2900 onu zaten geçiyorum, MSI giriş seviye modellerinde pek başarılı değil, o yüzden sırf MSI diye daha iyi olmayan bir monitöre (renk gamutu vs. dahil) 5000 vermek yerine 3800'e KTC öneriliyor forumda.
Ayrıca bu fiyat bandındaki monitörlerdeki 0.5 / 1ms gibi değerler de yanıltıcı, gerçeği göstermiyor. Ekstra olarak KTC 180Hz yazıyor ama 200Hz (kendim kullanıyorum) ayrıca 5ms gösteriyor olsa da 2-3ms civarlarında seyrediyor (YouTube'dan testlerine bakabilirsiniz). Diğer monitörler 0.5 / 1 vaadetse de bunu veremiyor.
LG monitör kullanmadım ama elimde AOC 24G42E modeli de var, 5500'e almıştım (ben aldıktan sonra 4-5 arası fiyatlara geriledi) ve inanılmaz bir monitör. Şu anda stoğu olmadığı için onu öneremiyorum ama olsaydı zaten o önerilirdi, ki 3800 bandında olamayacağı için F/P açısından yine bile KTC tercih edilebilir.
Yani şu an için 3800'e KTC + 1100 bandında F80 monitör koluyla 5000 TL'ye her ikisini de çözebilir arkadaş. Ama param var, ben illa MSI istiyorum derse o noktada bizlik bir durum yok.
Bu arada MSI, KTC, Gigabyte fark etmez, bu modellerden biri alındığı durumda ana monitör bu yapılıp Cooler Master ikinci monitör olmalı