İkinci monitörde video açınca oyun FPS'i düşüyor

KTAX

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Ana monitörüm 165Hz, diğer monitörüm 60Hz. İkisi de 1080p çözünürlükte. Birinden oyun oynarken diğerinden YouTube, Twitch gibi yerlerden video açınca CS:GO'da 400 olan FPS'im 120-150 arası oluyor (diğer oyunlarda da aynı %60 FPS kaybı var) videoyu kapatınca ya da başlat çubuğuna indirince düzeliyor.

XFX RX 580 8 GB.
i7-6700K.
M.2 SSD.

Sorunum nedir? Nasıl çözebilirim? Parça mı yenilemem gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim <3.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normaldir. Bilgisayarınıza ekstra işlem veriyorsunuz ikinci monitörde video açarak.

İşlemci kullanımını arttırdığı için işlemciniz oyunlarda darboğaz yapıyor olmalı video çözünürlüğünü düşürerek işlemciyi biraz rahatabilirsiniz.

Teşekkür ederim cevaplar için. Videoyu ana ekranıma getirince hatta 2-3 tane sitede video açınca fps düşüşü olmuyor ama o videolardan 1 tanesini yan ekranıma taşıdığım an fps düşüşü oluyor.

İşlemci kullanımını arttırdığı için işlemciniz oyunlarda darboğaz yapıyor olmalı video çözünürlüğünü düşürerek işlemciyi biraz rahatabilirsiniz.
Video çözünürlüğünü düşürünce işlemci nasıl rahatlıyor? Yükseltmesi gerekmez mi, ben mi yanlış biliyorum?

Video çözünürlüğünü düşürünce işlemci nasıl rahatlıyor? Yükseltmesi gerekmez mi, ben mi yanlış biliyorum?

Sizin dediğiniz oyun için geçerli ben açtığınız videonun çözünürlüğünü kastedmek istemiştim.
Yüksek çözünürlüklü video açmak işlemciyi yorar kendiniz görev yöneticisini açıp bakabilirsiniz.
Önce 144p video ile sonra 4K video ile işlemci kullanımlarına bakarsanız aradaki farkı görebilirsiniz.

Çözünürlüğü 160p yapıyorum yine düşüyor maalesef ana ekranımda 5 tane video açıp oyuna girsem de sorun olmuyor ama anlayamadım, girişlerin birisi hdmi diğeri dvi acaba ikisini de aynı mı yapmam lazım?

DVI ve HDMI'la alakalı olduğunu pek sanmıyorum ama bir deneyin yine de mümkünse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…