İkinci monitörden görüntü nasıl alınmalı?

569218

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle iyi geceler diliyorum. Sizlere bir sorum olacaktı. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

Bilgisayarım da şu an tek monitörüm var ve uğraştığım işler sonucunda çift monitöre geçmek istiyorum. Ekran kartım ise Gigabyte GTX 1650S 4 GB tek fanlı olan modelidir.

Ekran kartımda ise;
1 adet DisplayPort 1.4 girişi.
1 adet HDMI 2.0b girişi.
1 adet DVI-D girişi bulunmaktadır.

Ben şu an halihazırda kullandığım monitörümü HDMI girişiyle sağlıyorum. İkincil olarak kullanacağım monitör ise HP L1906 monitörüdür.

Ben bu bağlayacağım ikinci monitörde görüntü almak için ne yapmam gerekiyor? Ben ilk olarak DisplayPort kısmına dönüştürücü almam gerektiğini gördüm ve okudum ama tecrübesizim arkadaşlar. En sağlıklı ve en doğru yöntem sizce nedir? Ve bu yöntem dahilinde hangi ürünü almamı önerirsiniz ?

Bağlayacağım monitör;

Hocam dendiği gibi ekran kartının boşta olan diğer girişine bağlamalısınız monitörü dönüştürücü gerekiyorsa dönüştürücü alın, takın sorunsuz çalışır.

Aynen öyle hocam doğru düşünmüşsünüz, monitörünüzdeki çıkış neyse DisplayPort to X dönüştürücü şeklinde sipariş etmeniz gerekmekte.

HDMI to VGA dönüştürücü alıp kullanabilirsiniz. Onun haricinde ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok.
Yusuf Arkadaşımın da dediği gibi HDMI portu dolu olduğu için dönüştürücü maalesef olmuyor

Hocam dendiği gibi ekran kartının boşta olan diğer girişine bağlamalısınız monitörü dönüştürücü gerekiyorsa dönüştürücü alın, takın sorunsuz çalışır.
DisplayPorta bağlamayı düşündüm dönüştürücü alarak dediğiniz gibi ama hangisini almalıyım pek bir bilgim yok açıkçası. Aldığım ürünle bir sorun yaşamak istemem çünkü de

Monitörün özelliklerine baktığımda sadece VGA desteği var. O yüzden VGA dönüştürücü alacaksınız.

Kullandığınız işlemci ve anakart nedir?
Aynen öyle yapacaktım. VGA'yı DisplayPort'a dönüştüreceğim.

Farklı dönüştürücü alacaksın o zaman dostum, yukarıya baktıysan yazmıştım zaten

Tek tek yanıt veriyordum. Şimdi gördüm mesajınızı çok teşekkür ediyorum dostum. Peki hangi marka ve modeli önerirsiniz?

Aynen öyle hocam doğru düşünmüşsünüz, monitörünüzdeki çıkış neyse DisplayPort to X dönüştürücü şeklinde sipariş etmeniz gerekmekte.
Çok teşekkür ederim yanıtın için Dostum. Acaba marka ve model önerin var mıdır ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…