İkinci monitörün FPS'sini limitlemek GPU yükünü azaltır mı?

Merhaba ikinci monitörde 120Hz desteği var ama sadece video, DC ve internette gezinmek vs yan işler için kullanıyorum. Bunu 120 yerine 75e çeksem GPU yükü azalır mı? Ana monitör FPS kazanır mı? Şu anda oyunlarda bir problem yok 120 olsa da ama aklıma soru olarak takıldı.

GPU: RTX 3070.

1. monitör Casper Excalibur E27QHD-G 27" 144Hz 1ms VA.
2. monitör Samsung Essential 24" Full HD IPS 120 Hz 5ms.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir fark hissetmezsiniz. Nasıl boştayken gpu kullanımı %0 %1 falansa siz onu kullanmıyorken onun bindirdiği yük de o kadar. Eğer oyun oynarken ordan video falan açıyorsanız başka tabi.

Hiçbir fark hissetmezsiniz. Nasıl boştayken GPU kullanımı %0 %1 falansa siz onu kullanmıyorken onun bindirdiği yük de o kadar. Eğer oyun oynarken oradan video falan açıyorsanız başka tabii.

Video filan izliyorum Spotify duruyor DC duruyor o kadar. Ama videoda filan facecamler vs hotbarlar bulanık gibi.

Video filan izliyorum Spotify duruyor DC duruyor o kadar. Ama videoda filan facecamler vs hotbarlar bulanık gibi.

Görev Yöneticisi açın PC boştayken bakın %kaç kullanıyor. Önemsiz bir rakam olduğunu görünce içiniz rahatlar, video falan oynarken bir tık önemli çıkabilir gerçi.

Görev Yöneticisi açın PC boştayken bakın %kaç kullanıyor. Önemsiz bir rakam olduğunu görünce içiniz rahatlar, video falan oynarken bir tık önemli çıkabilir gerçi.

TFT oynarken neredeyse hiç fark yok. Rainbow Six oynarken de hissedemedim ama 120Hz ile 75Hz farkını sol monitörde işlem yaparken hissediyorum. Ama sanırım psikolojik olarak rahat etmek için 75'te kullanacağım gibi.

Hocam bir de ikinci ekran bulanık biraz ama sebebi nedir?

Son düzenleme:
Hocam bir de ikinci ekran bulanık biraz ama sebebi nedir?

Piksel yoğunluğundan dolayı öyle hissettiriyor olabilir. Benim de 1. monitör 2K 27 inç, 2. monitör FHD 24 inç. Özellikle de oyunları ana ekrandan 2. ye geçirince birden daha bulanık hissettiriyor. 1. monitörü de FHD'ye çekerseniz 2.den de beter bir hal alacaktır muhtemelen :D.

Piksel yoğunluğundan dolayı öyle hissettiriyor olabilir. Benim de 1. monitör 2K 27 inç, 2. monitör FHD 24 inç. Özellikle de oyunları ana ekrandan 2. ye geçirince birden daha bulanık hissettiriyor. 1. monitörü de FHD'ye çekerseniz 2.den de beter bir hal alacaktır muhtemelen :D.
Dümdüz japon işi oldu hocam hafif bulanıktan devam biz.

Bende ilk netlik farkını görünce ilk fırsatta 2. monitörü de 27 inç 2K ile değiştireceğim dedim, 7 yıl oldu galiba şimdi aklıma geldi bu planım gözünüze uzun süre takılmaz yani :D.

Benim de ama arada 4K da alacağım ben. Samsung M7 43 inç gözüme çarptı geçen. 4K'nın suyunu sıkınca artık 4K OLED'lere mecbur üst seviye ekran kartı parası vereceğim :).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı