İkinci SSD'yi alınca bilgisayarı sıfırlamak gerekir mi?

Benim HDD var laptop'umda. SSD alıp diski klonlasam ikisinde de işletim sistemi aynı olacak. Bilgisayar otomatik olarak SSD üzerindeki işletim sistemi ile mi çalışacak bu dediğinize göre boot ayarı yapmam gerekmiyor mu?
Ayar konusunda kafam karışmıştı benim USB üzerindeki işletim sistemi ile çalıştırdığım oldu da bilgisayarı hiç iki tane harddisk takılı iken boot ayarı yapmadım nasıl yapılacağını bilmiyorum.

Windows 10 zaten var olan SSD'de kullanıyorum çünkü HDD almadım hiç.
İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim!
İlk diski HDD sanmıştım ben o da SSD galiba

Klonlama yapmanızı tavsiye etmiyoruz temiz kurulum yapabilirsiniz. Ama varsayalım klonladınız Dual Boot olarak çalışacaktır. Açılış ekranı geldiği zaman 2 tane Windows 10 görürsünüz. Bilgisayarı SSD üzerinden çalıştırır HDD’yi biçimlendirirsiniz.

Teşekkürler. Anlıyorum iki işletim sistemi olduğunda bana seçim için soracak.
Biçimlendirmeden her seferinde SSD ile açılmasını ayarlama yapılamaz mı. HDD üzerindeki işletim sistemi de silinmesin istiyorum. Bu arada win7 kullanıyorum.

Bir diğer sorum şu ürünler kullanılarak her dizüstü laptopda nvme ssd kullanılabilir mi?

M.2 NVMe SSD NGFF To PCIE 3.0 X16 Adaptör 4390p M Key Kart Çevirici Dönüştürücü Kasa içi Disk Hdd Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

M.2 NVMe SSD NGFF To PCIE 3.0 X1 Adaptör 4391a M Key 960 Evo Kart Çevirici Dönüştürücü Kasa içi Disk Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

M.2 NVMe PCIE 3.0 formatını destekleyen tüm anakartlarda ve laptoplarda kullanabilirsiniz. Önemli olan elinizdeki cihazın bu SSD teknolojisini destekleyip desteklemediği. M.2 SATA 3 portuna sahip bir cihaza M.2 NVMe PCIE SSD almak mantıksız bir hareket olur.

ASUS K52F-EX859R dizüstü bilgisayar kullanıyorum. sanırım PCIE 2.0 destekliyor.

Bayağı eski bir ürün çünkü ASUS'un resmi sitesinde bir türlü donanım özellikleri yazan sayfayı bulamadım. M.2 yuvası yok sanırım sadece SATA 3 portuna SSD takabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    4,6 KB · Görüntüleme: 43
Bayağı eski bir ürün çünkü ASUS'un resmi sitesinde bir türlü donanım özellikleri yazan sayfayı bulamadım. M.2 yuvası yok sanırım sadece SATA 3 portuna SSD takabilirsiniz.

Asus teknik destek birimi de adam gibi cevap yazmıyor ki. Ürünümün 8 GB ram desteklediğini öğrendim internette bunun tek modülüne 8 GB taksam çalışır mı tek modül 4 GB ram desteklediğinden 2 modül 4+4 şeklinde mi 8 destekliyor diye sordum, desteklenenden fazla Ram taksam çalışmaz mı yoksa 8 GB kadarlık mı çalışır diye sordum ürün 8 GB ram destekliyor dediler cevap olarak sormak istediğim bu değildi diye tekrar yazdım cevap vermediler. SSD almak istiyorum ne tür bir SSD almam gerekiyor yazdım 5400-7200 HDD almamı önerdiler. Bende zaten HDD var SSD kullanmak istiyorum dedim SSD almayın bilgisayarınızda sata 2.5" HDD takılı olması gerekiyor dediler ki bu bilgi de yanlış IDE bağlantılı hdd. DR W/R sata bağlantılı deniyor onu söküp takmak gerekiyor sanırım SSD'yi.

CPU-Z raporu var elimde fakat pek anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…