İkinci üniversite olarak AÖF vs örgün

1brahm1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben lisans 3.sınıf öğrencisiyim ve bu sene öylesine YKS'ye girdim ama sıralamam fena gelmediğinden ikinci bir bölüm yazmak istiyorum(ön lisans).

Sorum ise şu: Önceliğim kendi üniversitemde örgün eğitim almak fakat derslerin ve sınavların çakışması durumu olacağından nasıl okuyabileceğimden emin değilim, AÖF'de ise diplomanın işe yaramadığı hakkında çok duyum aldım ve bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum.

İkinci üniversite okuyan veya okumuş kişilerin önerilerini dinlemek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlerisi için akademik hedeflerin varsa ikinci üniversiteyi düşünebilirsin. Okuduğun alan ile ilgili açıköğretim önlisans programlarına bakabilirsin. Açıköğretim diploması belki tek başına işe yaramayabilir ama okuduğun bölüm ile ilgili başka bir bölüm okuyorsan senin o alanla ilgili olduğun izlemini uyandırır.

Hocam peki örgün okumak hakkında ne düşünürsünüz? 2 yıllıklarda devam zorunluluğu var mıdır? AÖF bölümleri sıralamamım çok aşağısında olunca biraz kendinden soğuttu açıkçası. Ben ikinci üniversiteyi CV'yi doldurmak ve iş bulma alanımı genişletmek için yazmayı düşünüyorum.

Hocam peki örgün okumak hakkında ne düşünürsünüz? 2 yıllıklarda devam zorunluluğu var mıdır?
Genel olarak devam zorunluluğu vardır.

AÖF bölümleri sıralamamım çok aşağısında olunca biraz kendinden soğuttu açıkçası.
Açıköğretimler genel olarak böyle olur. Ama çok fazla kafana takmamalısın. Mesela 500 bin ile kapatan İÜ Tarih bölümüne 1555 sıralama yapmış bir kişi de girmiş.

Ben ikinci üniversiteyi CV'yi doldurmak ve iş bulma alanımı genişletmek için yazmayı düşünüyorum.
O açıdan da mantıklı bir tercih olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı