@horozZ Böyle bir mazeret olduğunu duymadım hiç de sanmıyorum. Ancak 2024 veya 2025 yılındaki YKS sınavına girip bir açık öğretim lisans bölümüne yerleşebilirseniz eğitim azami sürecince (yani lisans için 7 yıl) + mezun olduktan sonra talebiniz üzerine 2 yıl tecil hakkı kazanırsınız (tabii 28 yaşını geçmemek kaydıyla). Eğitiminiz de açık öğretim olduğu için bulunduğunuz yerden ayrılmanıza gerek kalmaz.
@horozZ ayrıca kpss işleri nasıl oluyor tam bilmiyorum, atanmak istediğiniz meslek için belli bir ön lisans mezunu olmanız gerekiyorsa şöyle bir yöntem de izleyebilirsiniz. Yine aynı şekilde 24 veya 25'te YKS sınavına girer, açık öğretim lisans bölümüne yazılır ve sınavsız ikinci üniversite kapsamında bu programa dahil olan 4 üniversitenin açtığı bölümlerden istediğiniz 2 yıllık bölüm de açılmışsa onu da açıktan okuyabilirsiniz.
Sınavsız ikinci üniversite kapsamında açıktan okuduğunuz 2 yıllıktan mezun olur, KPSS girer, atanırsınız.
Tecil devam etsin isterseniz 4 yıllığa da açıktan devam eder veya onu da sonlandırırsınız. Böylelikle istediğiniz iki yıllık bölümü okumuş, KPSS girip atanmış ve belli bir süre ertelemiş olursunuz. Ancak bu yöntem için önemli bir husus var ki emin olarak konuşamıyorum o da "aynı anda hem açık öğretim lisans okunurken hem de açık öğretim ön lisans okunabiliyor mu? Bunu sınavsız ikinci üniversite programındaki 4 üniversiteye ulaşıp onlara sormanız daha yararlı olacaktır.