İkinci Windows'u dual bootta gizleme

Arda Abacı35

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Hard diskimde Windows 11 ve Windows 8.1 yüklü. Ama Windows 8.1'i başlangıçta dual boottan gizlemek istiyorum fakat hard diskimde kalsın istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Arama kısmına MSConfig yazın, Önyükleme kısmından kullanmak istemediğiniz seçeneği silin.

Peki kullanmak istediğim zaman kurtarma ekranında farklı bir işletim sistemi seç seçeneği var oradan açabilir miyim? Ve sil dediğimde komple silmez mi?

O kısımdan Windows 8.1'in boot dosyalarını silmiş olursunuz. Windows 8.1'i açamazsınız ancak Windows 11 üzerinden dosyalara erişim imkanınız olur. Benim aklıma ilk olarak bu geldi. Boot kısmını silmek istemiyorsanız dendiği gibi o ekranın süresini kısaltabilirsiniz. Nasıl yapıldığını ben bilmiyorum.

Dual Boot olarak kurmak yerine diski ikiye bölüp kurarsan BIOS'tan hangi partitionu ilk sıraya getirirsen o açılır. Bunu daha kolay yapmanın yolu da farklı disklere kurmak.

"Msconfig" açalım.
"Önyükleme" Kısmına girelim.
Oradan düzeltebilirsnizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…