İkincil Dahili Sabit Diskteki Parametre Hatası

Arkadaşın dediği gibi kartı zarar da görmüş olabilir. Bilgisayar çalışırken harddiski söküp takmaya pek sıcak bakmıyorum. Reset atarken veya sök çıkar yaparken bozulmuştur büyük ihtimalle. Garantisi varsa diske müdahale etmenizi önermem.

Kullanıcı hatasından kaynaklı bir sorun yoksa diski büyük ihtimalle değiştirirler. Geçen sene aldığım disk birden bozulduğunda garantiye yollamıştım. Yenisi ile değiştirmişlerdi.
Diskin güç bağlantısı ile hiç oynamadım. Sadece sata bağlantısını takıp çıkarttım. Zaten konunun ilk başında nasıl bozulduğunu anlattım. Problem o anda çıktı yani. Sonradan reset atmayla alakası yok. Yenisi ile değiştirmeleri güzel de verilerim ne olacak? :oops:

Veri konusunda Seagate ile konuşmak lazım. HDD'yi direkt olarak da değiştirebilirler, disk hasar görmediyse diskleri başka bir HDD'ye yerleştirip de verebilirler. Veri miktarı ne kadar? Baya pahalı olur ama veri kurtarma merkezlerine de gidebilirsiniz.

Veri kurtarma merkezlerine gitmek biraz yürek ve dolu bir cüzdan ister. Analiz ücretleri bile 30 40 dolardan başlar.
Diskin güç bağlantısı ile hiç oynamadım. Sadece sata bağlantısını takıp çıkarttım. Zaten konunun ilk başında nasıl bozulduğunu anlattım. Problem o anda çıktı yani. Sonradan reset atmayla alakası yok. Yenisi ile değiştirmeleri güzel de verilerim ne olacak? :oops:
Sadece kart arızalı ise kartı değiştirince büyük ihtimalle disk çalışır ve verilerinize ulaşabilme ihtimaliniz vardır. Ama disk hepten uçtuysa...

Veri konusunda Seagate ile konuşmak lazım. HDD'yi direkt olarak da değiştirebilirler, disk hasar görmediyse diskleri başka bir HDD'ye yerleştirip de verebilirler. Veri miktarı ne kadar? Baya pahalı olur ama veri kurtarma merkezlerine de gidebilirsiniz.
Aşağı yukarı 700 GB civarı bir sayı olması gerek.
Veri kurtarma merkezlerine gitmek biraz yürek ve dolu bir cüzdan ister. Analiz ücretleri bile 30 40 dolardan başlar.

Sadece kart arızalı ise kartı değiştirince büyük ihtimalle disk çalışır ve verilerinize ulaşabilme ihtimaliniz vardır. Ama disk hepten uçtuysa...
İşte kartı değiştirmek mümkün mü, ayrıca satılıyor mu bilmiyorum. Hepimiz arızanın yüksek ihtimalle karttan oluşabileceğini düşünüyoruz ve hissediyoruz ama eğer değilse ayrıca satınalabilmişsem (tabii satılıyorsa) bu benim için boşa masraf olur. Yarın sabah ürünü satın aldığım teknoloji mağazasını arayıp faturamı kaybettiğimi, garanti desteği alıp alamayacağımı sorayım.

Eğer benden istediğiniz bir görüntü veya veri olursa söyleyin göndereyim. Hepinize teşekkür ederim. Yarın garanti işi olur mu olmaz mı haber edeceğim.

Genellikle bozulan diskleri kartları kullanılsın diye 2. el olarak satılıyorlar. 20 - 50 lira arasında değişiyor fiyatları. Dikkat etmeniz gereken nokta 2 diskin de modelinin aynı olması gerek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı