İkincil Sata 3.0 WD2003FZEX HDD Görünmeme Sorunu

ca42

Hectopat
Daha fazla  
Samsung 850 pro SSD üzerine UEFI olarak Windows 8 kurulumu yaptım. Sistemde herhangi bir problem yok lakin sonradan satın aldığım WD 3.5 2TB Caviar Black SATA 3.0'ı taktığım zaman Aygıt Yöneticisindeki durum aşağıdaki gibi.

Disk yönetimine ilk giriş yaptığımda ise diski başlat diye ekrana uyarı geldi GPT(GUID Bölümleme Tablosu) seçerek tamam dedim.

Gördüğünüz üzere Disk0 bilinmiyor yazıyor bunu üzerine sağ klik yaparak aşağıdaki işlemleri uyguladım.

İşlem devam ederken aldığım görüntü ise ;

Uzunca bir süre işlem devam ediyor ve işlem başarılı olamadı gibisinden bir hata veriyor tam hatırlamıyorum şimdi aynı işlemleri tekrar yapıyor bilgisayar.

Anakart : MSI X99A GAMING 9 ACK
BIOS ekranından herhangi bir ayar yapmama gerek var mı ve işletim sistemi üzerinde herhangi bir programla durumu nasıl çözebilirim, ürün henüz 2 aylık ve hiç kullanamadım, ürünü iade almıyorlar haliyle, ürünü garantiye göndermelimiyim yoksa sistemle alakalı birşey mi ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İşlemi tekrar yaptım biçimlendirme bittikten sonra resimdeki hatayı aldım.

Tamam dedikten sonra ise aşağıdaki pencere açıldı

ve aşağıdaki şekilde biçimlendir dedim lakin ondada belli bir süre sonra hata verdi.

HDD arızalı olabilir. Benzer sorun ile karşılaştım. PC' görene kadar kapatıp açtım. Yaklaşık 10-15 defa gördüğünde HDD Tune ile taradım ve acı gerçek yüzüme tokat gibi indi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…