"En azından Türk firmaya verdi." diye sevinecek değilim elbette.
Karadeniz Bölgesi ticaret merkezi olacak bir bölge değil, dağlar denize paralel uzanıyor ve iç kesimlere ulaşım oldukça zor. Liman yapmak bu yüzden gereksiz. Onun yerine mevcut iş kolları desteklenmeli.
Nükleer santral meselesine gelecek olursak dünya üzerinde neredeyse bütün gelişmiş ülkeler nükleer santrallerini kapatıp yeşil enerjiye yönelirken
Firma meselesini daha fazla uzatmayacağım, dediğim gibi dünya artık global bir yer ve bu tarz işlerde millî takıntılarım da yok. En iyi kim yapacaksa ihale ona verilir.Aynı işi daha uyguna yapabiliyorsa Türk firmaya verilmesi beni mutlu eder.
Cengiz olur Limak olur Kolin olur Kalyon olur kim alırsa alsın bir ABD firması almasından 10 kat 100 kat iyidir bana göre. Ama siz rahatsız olup ben yabancı firmaya verecem illaha onlar alacak dersen diyecek hiç bir şey yok ama muhalif olmak bu değil. Yarın kim olursa olsun iktidar kendi yatırımcısını kendi sermayesini desteklemeli. Yabancı hayranlığı nedir arkadaş bu kadar.
Karadeniz bölgesini iyi biliyorum. Lakin oralar full tünel oldu artık. Ulaşım baya rahatladı. Karadeniz kıyısı ülkelerden gelen mallar o limana gelip oradan İran'a kadar bir hat sağlanıyor.
Tamamen algı bu söylediğin. 50 senedir millet Nükller santral sayesinde gelişimini tamamladı şimdi ağız yapıyor abi kurmayın çok kötü nükllet diye. Ayrıca bu yeşile dönüyoz diyenlerin hepsi nükleer santralerin kullanım tarihini ileri çekti.
Bizim gibi enerjisi konusunda dışa bağımlı ve petrolü doğalgazı olayan bir ülke için nükleer santral çok önemli ve geç kalınmış bir şey. Şimdiye kadar 2-3 tane bitmeliydi. Ayrıca çernobil kazası olalı 35 sene olmuş üstüne 3-5 nesil değişti bu kadar da olmayın.
Not: Siz Rusya'nın yaptığı nükleere karşıysanız muhalefet gelsin ABD'ye yaptırsın gerekirse ama Nükleer santrala karşı olmak akıl işi değil.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde insanların binaların tepesine güneş paneli koyup bedava güneş enerjisinden yararlanmasına izin vermiyorsa
Panel koyunca sen bedavaya enerji elde etmiş oluyorsun ve devlet de tatlı doğalgaz faturalarından para kazanamıyor. Yasağı bu.Bunun ne yasağı var? Elini tutan mı var bağlatmak isteyen panel koymak isteyen olunca?
Not: Tarihi bölgeler için özel bir kısıtlama varsa bilemem. Kötü görüntü oluşturur diye.
Diğer saydığın şeylerin hiçbiri nükleer santrala karşı olma gerekçesi değil. Çoğuna da devlet destek veriyor az veya çok.
Ben bu kadar hâkim değildim konuya, bahsettiğiniz için teşekkürler.@Silinen üye arkadaş, yandaş şirketlerin ballı ihalelerini savunanlara cevapların biraz zayıf.
Proje birçok hukuksuzluk ve "Milletin adamı" tarafından yol verme hikayesi...
Adamlar bu işi kafaya koymuş, hiçbir şey dinlemiyor ve arkasını dayadıkları iktidar yıkılma aşamasına gelmişken hiçbir engelle karşılaşmadan bu sömürüyü gerçekleştirmek istiyorlar.
Projenin taslaktan işler duruma geçmesi için şirkete ne lazımsa "Milletin adamı" alelacele sağlıyor.
Dünyada koruma altında olan 200 vadiden biri İkizdere Vadisi.
Adamlar altı tane HES ve iki tane taş ocağı açmışken önlerinde etraflarında yol ve hammadde açısından liman projesi için neresi lazımsa oralar "Milletin adamı" tarafından kamulaştırılıyor. Bunun içinde üç tane köyün bulunması falan hiç engel değil bunlar için.
Bölge İdare Mahkemesi bölge halkının şikayetini haklı bulur. Yürütmeyi durdurma kararı verir ama ne şirket ne de iktidar vazgeçer bu doğa talanından.
Yılda 31-32 milyon ton dinamit patlatılacak. Ohoo o da sorun mu, iktidar hemen yol verir. "ÇED raporuna ihtiyaç olmadığı" kararı çıkarılır hemen.
Bölgedeki köylüler ve çevre dernekleri yine mahkemeye başvurur. Mahkeme bu kez davayı oyalar durur. Buna rağmen bilirkişi gelir. "ÇED raporu gerekmediği"ni belirten raporu uygunsuz bulur. Mahkeme yine karar çıkarmaz.
Orada telef olan ağaçlar, köylülerin huzuru, yaşam alanlarında orman ve canlı katliamı falan hiç sorun değildir iktidar için. Hal böyleyken "milletin ... koyacaz" diyenler mi umursayacak?
Birisi de gelip bunların borazanlığını yapacak buradan. Bölge gelişecekmiş de, şirket yandaş mandaş ama bizden işte diyecek, seni de yabancı şirket sevdalısı yapacak.
Sen de safiyane bir şekilde yerli yabancı şirket sulandırmasına dahil oluyorsun.
İşte bunlar böyle yakalar adamı. Vatan millet Sakarya edebiyatı ve benzeri birkaç süslü lafla kandırır saf insanlarımızı.Ben bu kadar hâkim değildim konuya, bahsettiğiniz için teşekkürler.