İktisat bitirildikten sonra ne yapılabilir?

Fluuman

Hectopat
Daha fazla  
Seneye bitiriyorum inşallah. Not ortalamam 3 üstü ama şöyle bir şey hangi mesleği yapacağıma karar veremedim. Hangi sınava hazırlanmalıyım, ne zaman başlamalıyım bilmiyorum. Bu konularda bilgili olan, fikir verebilecek var mı? Çevremde yönlendirecek kimse yok.

Son düzenleme:
İktisat bölümünde hangi üniversitede okuduğunuz ve okuduğunuz şehir büyük önem taşıyor. İstanbul'da okuyan ile Ankara'da okuyan arasında bile büyük fark var.

İktisat bölümünde hangi üniversitede okuduğunuz ve okuduğunuz şehir büyük önem taşıyor. İstanbul'da okuyan ile Ankara'da okuyan arasında bile büyük fark var.
Neden büyük önem arz ediyor ? Çünkü ben şu an için özel sektör düşünmüyorum ondan dolayı. Devlet kurumlarına veya sınavla girilen bölümler için düşünüyorum. Bunlar için şehir fark ediyor mu ki ?

Haklısınız, elbette devlet için yani sizin için fark oluşturmuyor. Özel sektör için staj yapılan yer bile önem taşıdığından ve bu önemli yerler genelde İstanbul'da olduğundan fark yaratıyor.

Lisans öğretimini aldığınız üniversite?
SPL veya Muhasebe Lisansı aldınız mı?
Okul içinde yapılan bir faaliyette görev aldınız mı?
İnsan ilişkileri ve Office programlarına ne kadar hakimsiniz?
Yüksek Lisans istiyor musunuz?
Hayattan ve meslek beklentiniz nedir?

Yukarıda yazdığım altı tane soruya mantıklı bir cevap verdiğiniz zaman size yardımcı olabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı