İlaçlı MR ne demek?

yucewalden

Hectopat
Makaleler
1
Normal Mr'ı anlarım da ilaçlı mr ne demek biri beni bilgilendirebilir mi? Korkuyorum geniz eti şikayetiyle KBB'ye gittim 18 yaşında çok görülmez deyip ilaçlı mr istediler bu normal mi?

Daha ayrıntılı bir sonuç için kontrast madde olarak da adlandırılan ilaçlı MR çeşidi. Hangi ilaç ise ona alerjiniz vs. var mı kontrol edin. Genelde risksiz de olsa her şey mümkün. Ben de birkaç kez bu MR'a girmiş idim.

Normal mr dan bir farkı yok, sadece fosforlu (!) bir sıvı veriyorlar ve mr çekilen bölge çok daha net gözüküyor. Yani korkulacak bir şey yok.

Öncelikle daha önce defalarca kez ilaçlı MR girmiş biri olarak korkmanızı gerektirecek bir durumun olmadığını belirterek başlayayım işe. Belki bu durum sizi bir nebze de olsa rahatlatır. MR girmeden önce kolunuzda bir damar yolu açılacak ve MR sırasında gelip damar yolundan bir ilaç verecekler. Verilen bu ilaç kontrastlı bir madde diye geçiyor ama tam olarak adını bilmiyorum. Sizin damar ve dokularınızın analizini daha net ve belirgin hale getirerek daha iyi sonuç alınmasını sağlıyor. Detaylı tetkik gerektiren durumlarda başvuruluyor bu yönteme.​

öncelikle daha önce defalarca kez ilaçlı mr girmiş biri olarak korkmanızı gerektirecek bir durumun olmadığını belirterek başlayayım işe. Belki bu durum sizi bir nebze de olsa rahatlatır. Mr girmeden önce kolunuzda bir damar yolu açılacak ve mr sırasında gelip damar yolundan bir ilaç verecekler. Verilen bu ilaç kontrastlı bir madde diye geçiyor ama tam olarak adını bilmiyorum. Sizin damar ve dokularınızın analizini daha net ve belirgin hale getirerek daha iyi sonuç alınmasını sağlıyor. Detaylı tetkik gerektiren durumlarda başvuruluyor bu yönteme.​

Hocam burnumun ikisinden biri tıkalı zor uyuyorum yemekleri yutarken az da olse zorlanıyorum sesimi yüksek çıkarmıyorum gibi gibi sorunlarım var kendiliğinden de geçmiyor mecbur ilaçlı mr cektiricez galiba. (atavin ve rexapin kullanıyorum)

Hocam burnumun ikisinden biri tıkalı zor uyuyorum yemekleri yutarken az da olse zorlanıyorum sesimi yüksek çıkarmıyorum gibi gibi sorunlarım var kendiliğinden de geçmiyor mecbur ilaçlı mr cektiricez galiba. (atavin ve rexapin kullanıyorum)
Bu konuda benim bir yorumumun olması söz konusu olamaz. Doktorunuz nasıl uygun görüyorsa o şekilde tedavinizi veya tetkiklerinizi aksatmayın lütfen. Umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz. Geçmiş olsun...​

Rexapin ne alaka anlamadım burunla? Atavin dediğin Ativan mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı