İlber Ortaylı vs Celal Şengör

İlber Ortaylı Vs Celal Şengör

• İlber Ortaylı

Oy: 46 67,6%
  • Celal Şengör

Oy: 22 32,4%

• Oy verenlerin toplamı
    68
Farklı branşlardalar kıyaslamak pek doğru olmaz ama ikisini de severim. Celal hoca'yı biraz daha fazla severim. İlber hoca iyi bir tarihçidir ve tam bir entelektüeldir. Kendisiyle prag'ta karşılaştım ve söyleşisine katıldım söyleşi gayet keyifliydi espri yeteneği de mevcut bayağı güldürmüştü salonu. Celal hoca ünlü bir jeolog, dünya çapında da sayılır. Ama jeoloji dışında da bolca konuşur çünkü başka konularda da bilgisi vardır. Türkiye'de seveni oldugu kadar 2 katı da sevmeyeni var çünkü adamın dilinin kemiği yok. Solcular ayrı sevmez müslümanlar ayrı sevmez her kesimi karşısına almayı bir şekilde başarıyor. Ben çekinmeden açık bir şekilde konuşmasından memnunum keşke herkes onun gibi politik doğruculuk yapmadan ne düşündüğünü söylese de kimin gerçekten ne düşündüğünü öğrenebilsek. Kendisiyle tanışma fırsatım olmadı daha umarım ilerde tanışırım.

Ikisini de severim, sacma bir karsilastirma. Gerekirse Sengor / 2 + Ortayli / 2 olsun ikisinden de olsun. (Doner siparisi veriyoruz sanki) :^)

Celal Şengör'ü dinlemek çoğu zaman daha keyifli gelir bana. Diğer taraftan ''dışkı ve işkence'' konusu sosyal bilimlerin önemini de gösterir nitelikte.

İlber Ortaylı kendi halinde kendi alanında mükemmel ama Celal Şengör her yerde herkese laf atıyor ahkam kesiyor, (Bazen doğru da yapıyor.) bana İlber Ortaylı daha sevilesi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…