"=" ile "==" arasındaki fark nedir?

Artvist

Decapat
Daha fazla  
Programlamaya yeni başladım. şu anda Udemy'den algoritma ve akış şemaları dersi izliyorum. derste karşılaştırma operatörlerinden anlamadığım bir şey var: Kodlamada "=" ile "==" arasındaki farkı anlayamadım "Flowgorithm" uygulamasında ikisi de aynı işlevi görüyor, bu kodlamada mesela Python'da, C#'ta aynı şekilde mi işliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:

C#'da = direk bir değer atamak için kullanılır bir değişkene == ise eşitse anlamına gelir if yapısında kullanılır genellikle.

Üstte de yazılmış da açayım. C temelli programlama dillerinde (ve geriye kalanlarda) = işareti değer atar. Bir değişkene bir değeri atar.
== ise kontrol yapar, sonucu true ya da false olarak döndürür, atama yapmaz.

Python'da = değer tanımlamak için kullanılıyor örneğin
Python:
sayi = 'aaa'
print(sayi)
Javascript'de yine aynı muhabbet, değer tanımlamak için kullanılyor.
Fakat iş çift eşittire gelince değişir.
== demek iki değerin birbirine tipi önemsiz eşleşip eşleşmediğini sorgular, örneğin:
JavaScript:
console.log(1 == '1') // true
Birde bunun üç eşittirli hali var, oda hem tip hemde değerin eşleşip eşleşmediğini gösterir, örneğin
JavaScript:
console.log(1 === '1') // false
console.log(1 === 1) // true

Kullanımdaki temel farkı zaten yukarıda söylemişler. Bir önemli fark da assignment operator (=) operatörün işlevi sonrası soldaki nesneye bir referans geri verirken equality operator (==) boolean bir değer (C’de int) geri verir.

Bu sayede mesela bir fonksiyonda kısaca return (a == b) gibi bir ifade kullanabiliyoruz.

"==" olduğunda bool değer oluyor;
Mesela;
C#:
bool a = (3 == 3) // a = true olur
a = (3 != 4) // a = true olur
a = (3 == 4) // a = false olur
a = (3>4) // a = false olur
a = (3<4) // a = true olur
a = (3>=4) // a = false olur
a = (3<=4) // a = true olur

if, while, for gibi içinde şart barındıran her yapı aslıdna bool değere göre işlem yapar.

C#:
if(4 == 3) // parantez içindeki karşılaştırma bool değerdir ve değeri false
{

}

bool a = (4 == 3);

if(a) // parantez içinde bool değerdir ve değeri false
{

}

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…