PHP İle aynı isme sahip inputların farklı olacak şekilde nasıl POST yapılır?

kapingstr

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

2 adet inputum var. İkisinin nameleri farklı ögeyi denetleden nameleri değiştirsem bile değiştirdiğim alana post gönderiyor, bunu nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu tam anlayamadım, ekran görüntüleri veya örnek kodlar ile biraz daha detaylandırır mısın?

1687562969118.png

Şöyle hocam site başlığının namesine öğeyi denetleden descriptionun namesini veriyorum descriptiona post gönderiyor bu bir açık değil mi?

Eki Görüntüle 1834088

Şöyle hocam site başlığının namesine öğeyi denetleden descriptionun namesini veriyorum descriptiona post gönderiyor bu bir açık değil mi?
evet :) bir yerlerde bir hata olabilir, yorulmuş olabilirsin gözden kaçırmışsındır. Post göndermemesi gerekir dediğim gibi burada en sağlıklı çözüm

Kod:
<form method="POST" action="ornek.php">
   <input type="text" name="input_name[]" value="Değer 1">
   <input type="text" name="input_name[]" value="Değer 2">
   <input type="text" name="input_name[]" value="Değer 3">
   <button type="submit">Gönder</button>
</form>

Evet :) bir yerlerde bir hata olabilir, yorulmuş olabilirsin gözden kaçırmışsındır. Post göndermemesi gerekir dediğim gibi burada en sağlıklı çözüm

Kod:
<form method="POST" action="ornek.php">
 <input type="text" name="input_name[]" value="Değer 1">
 <input type="text" name="input_name[]" value="Değer 2">
 <input type="text" name="input_name[]" value="Değer 3">
 <button type="submit">Gönder</button>
</form>

Yanlış anlaşılmış olabilir hocam name kısmını öğeyi denetleden ayar_descripton yaparak descriptiona veri gönderilebiliyor bunu engellemek istiyorum aslında

PHP:
<div class="mb-3">
 <label class="form-label">Site Başlığı</label>
 <input type="text" id="first-name" name="ayar_title" value="<?php echo $ayarcek['ayar_title'] ?>" class="form-control col-md-7 col-xs-12">
 <small class="form-text text-muted">Arama motorlarında görünen site adı </small>
 </div>

Kullanıcının form değerlerini değiştirmesini engelleyemezsin, back-endde gerekli kontrolleri yaptığın zaman bu herhangi bir sorun teşkil etmez zaten.

Kullanıcı orda name inputunu description olarak değiştirsin pek bir şeyi etkilemez.

Yanlış anlaşılmış olabilir hocam name kısmını öğeyi denetleden ayar_descripton yaparak descriptiona veri gönderilebiliyor bunu engellemek istiyorum aslında

PHP:
<div class="mb-3">
 <label class="form-label">Site Başlığı</label>
 <input type="text" id="first-name" name="ayar_title" value="<?php echo $ayarcek['ayar_title'] ?>" class="form-control col-md-7 col-xs-12">
 <small class="form-text text-muted">Arama motorlarında görünen site adı </small>
 </div>

Fatalis'in dediği gibi bunu değiştirmek mümkün değil, ayrıca bu bir açık olarak değerlendirilmez. Örneğin bahsettiğiniz problem Sosyal'de de mevcut. Şuan hesabınızdan çıkış yapıp tekrar giriş yaparken aynı şekilde login ve password name değerlerinin yerlerini değiştirip şifre bölümüne kullanıcı adı, kullanıcı adı bölümüne de şifrenizi yazıp giriş yapabiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı