Python İle yapılan şifreleyiciyle yanlışlıkla bilgisayar şifrelendi

Nemesis_44

Centipat
Daha fazla  
Selamünaleyküm, ben Python ile bir şifreleyici yapıyordum. Deniyeyim dedim kendi bilgisayarımda, sonra tüm dosyalarım şifrelendi. Ben ne yapacağım? AES ile şifreledim.

Not: Kötü amaçlı yazılım yapmıyorum. ChatGPT babuş sağ olsun aklıma gelen her şeyi soruyorum. Aklımada bu geldi en son.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamünaleyküm, ben Python ile bir şifreleyici yapıyordum. Deniyeyim dedim kendi bilgisayarımda, sonra tüm dosyalarım şifrelendi. Ben ne yapacağım? AES ile şifreledim.

Not: Kötü amaçlı yazılım yapmıyorum. ChatGPT babuş sağ olsun aklıma gelen her şeyi soruyorum. Aklımada bu geldi en son.
Yine babuş'a sormayı dene

Formatınız hayırlı olsun. Yıllardır bu tarz programlarla ilgileniyorum yine de şifreleme testlerini sanal makinada yapıyorum. Eğer şifre çözücü de kodlamadıysanız tecrübe olarak değerlendirebilirsiniz bu durumu.

Yazılım geliştirirken sanal makine filan kullanmıyor musunuz? Kullandığınız şifrenin kuvvetini bilmiyorum, ama AES ile şifrelendiyse kuantum bilgisayarların yaygınlaşıp şifreyi kırmasını beklemek dışında pek bir seçenek görünmüyor.

Vallahi hocam sanal bilgisayar kurmak benim yadigarın içinden geçer doonanım özellikleri: 4 GB RAM HDD GeForce 310 m

Formatınız hayırlı olsun. Yıllardır bu tarz programlarla ilgileniyorum yine de şifreleme testlerini sanal makinada yapıyorum. Eğer şifre çözücü de kodlamadıysanız tecrübe olarak değerlendirebilirsiniz bu durumu.
hocam yeni farkettim şifrelediklerim kısayollarmış bide önemli dosyalar değildi yedeklerini tuttuğumu hatırladım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı