chillpırasa
Decapat
Pek maddi kaygıların yok sanırım.Canın ne meslek istiyorsa onu yap,insanları da çok takma.Dünyaya bir kere geliyorsun,onu da sevmediğin bir mesleği 40 50 yıl yapacak şekilde geçirme.Neyden zevk alıyorsan onu yap.Ama düzeltmek istediğim bir nokta olacak ki: evet bazı kötü şeyleri bulan insanlar sayısalcılar olsa da yaptıkları faydaları göz ardı etmemek gerekir.Şu anda sana yazdığım bilgisayarı ve aracı olan interneti bulanlar da efendim sayısalcılardı.İyi sosyaller,kendinize iyi bakın.Arkadaşlar üniversite okumayı düşünüyorum ve ne okuyacağımı bilmiyorum. Filmlere, dizilere ve kitaplara ilgi alanım oldukça fazla. Araştırmayı, birilerine bir şeyler anlatıp devamlı öğrenmeyi severim. YouTube ile de ilgileniyorum hatta. Demin ki saydığım çoğu şeyin hatta oyunların bile 15 yaşımda bir şekilde felsefesini anlayıp düşünüp, not defterime okuduğum kitapları yorumlayarak sayfalarca yazıyorum. Günümüz de sözel seçmek istiyorum dediğimde "iş bulamazsın" gibi bir damga yiyorum.
Boş iş sözel deniyor, ne faydası var diyorlar fakat absürt kısmı şu an diğer dallarla uğraşan zeki insanlar buldu şu an çevremize en çok zarar veren bu Savaş silahlarıdır, atom bombalarıdır vesaire. Şu an 10. sınıfım ve aklımda pek bir meslek seçimi gelmiyor, eşit ağırlık seçersem ilgim olan alana tam odaklanamam çünkü sayısalım pek iyi değildir benim açıkçası da çözerken vesaire de çok eğlenmem gerçi düzgün bir şans tanıyamadım bir türlü. Öyle çok büyüklerde gözü olmayan, aylık ortalama bir maaşla ve tutarsa sosyal medyadan ilerlemeyi düşünen birisiyim çünkü gerçekten seviyorum bu YouTube işini ve ekstra olarak bu tarzda bir meslek öğrenmekte beni her iki alanımda da bayağı bir ileri atar gibime geliyor. Sizin düşünceleriniz neler?
evet masraflı bir insan değilim, gezmeyi felanda çok sevdiğim söylenemez. Not: hocam yani nörtleştiğini kastettim ben yanlış anlama olmasın.Pek maddi kaygıların yok sanırım.Canın ne meslek istiyorsa onu yap,insanları da çok takma.Dünyaya bir kere geliyorsun,onu da sevmediğin bir mesleği 40 50 yıl yapacak şekilde geçirme.Neyden zevk alıyorsan onu yap.Ama düzeltmek istediğim bir nokta olacak ki: evet bazı kötü şeyleri bulan insanlar sayısalcılar olsa da yaptıkları faydaları göz ardı etmemek gerekir.Şu anda sana yazdığım bilgisayarı ve aracı olan interneti bulanlar da efendim sayısalcılardı.İyi sosyaller,kendinize iyi bakın.
Yani bi düşünüyorum fakat biraz içime kapanık birisiyim bi sorunumdan ötürü ve okulda öğretmenlik gibi bir şey benim için pek kolay olmayabilir ama eğer bir öğretmen olsaydım sanırım çocuklara devamlı genel kültür aşılayıp, onları sadece derslerle değil farklı şeylerle de bilgilendirirdim. Geçen sene farklı bir okula giderken bir matematik öğretmenim vardı kendisi oldukça zeki ve genel kültürü yüksek birisiydi, ironiktir albert camus'a benzetirdim kendini. Ondan da çok ilham aldım bu öğretmenliği düşünme konusunda ama yapabilir miyim pek bir fikrim yok ama eğer yaparsam gerçekten de hakkını vererek yaparım gibieğitmci/akademisyen olabilirsiniz anlattığınız kişisel alanlarınıza bakılırsa.
Cahilliğime verin,nörtleşme nedir?evet masraflı bir insan değilim, gezmeyi felanda çok sevdiğim söylenemez. Not: hocam yani nörtleştiğini kastettim ben yanlış anlama olmasın.
Yani bi düşünüyorum fakat biraz içime kapanık birisiyim bi sorunumdan ötürü ve okulda öğretmenlik gibi bir şey benim için pek kolay olmayabilir ama eğer bir öğretmen olsaydım sanırım çocuklara devamlı genel kültür aşılayıp, onları sadece derslerle değil farklı şeylerle de bilgilendirirdim. Geçen sene farklı bir okula giderken bir matematik öğretmenim vardı kendisi oldukça zeki ve genel kültürü yüksek birisiydi, ironiktir albert camus'a benzetirdim kendini. Ondan da çok ilham aldım bu öğretmenliği düşünme konusunda ama yapabilir miyim pek bir fikrim yok ama eğer yaparsam gerçekten de hakkını vererek yaparım gibi
Cahilliğime verin, nörtleşme nedir?
Nötrleşme demek istediniz galiba.Anladım demek istediğinizi sağolun.Ortada kalmak yani ne iyi ne kötü anlamında kullandım genelde öyle de kullanılabilir diye biliyorum ama biraz yanlış olmuş olabilir. İkisininde birbirini eşitlediğini demem daha doğru olur
evet ister istemez bir çok konuda yolum Tarihe çıkıyor ama sahte tarih anlatmak isteyen birisi değilim. Bildiğim kadarıyla tarihin büyük bir kısmı ülkemiz de sansürlü. Bi de ülkemiz de film sektörü öyle dış dünyaya kıyasla çok geride kalmış vaziyette. Önce halk gelişmeli sonra filmler gelişir. Absürt bir şekilde recep ivedik gibi (kötü demiyorum en sevdiğim komedi film serisidir yerli olarak) filmlerin en ön safalarda yer alması da bu dediğimi bence kanıtlar veya o tarz ondan daha da kötü olan filmler, diziler gibi.dizi/film yönetmenliği. Yazdıklarınızdan çağrıştıran bu oldu benim için. Tabii önce kendinizde neler olduğuna bakmanız gerek. Yani ben neyim ve elimden neler gelebilir. Neye kafam daha çok basar. Buradan tak diye şu şu diyemeyiz. Yeteneklerini gözden geçirmelisin kısaca.
Sözel alan ülkemize sayısal alandan daha çok lazım ama sayısal maddiyatın toplandığı yer olduğu için daha çok rağbet görüyor. Bence ülkemizin iyi bir sosyoloğa, tarihçiye vs. Çokça ihtiyacı var.
Bence siz tarihi metinleri de seversiniz orayı da gözden geçirin. Tarih gerçekten keyifli bir alan.
Evet ister istemez birçok konuda yolum Tarihe çıkıyor ama sahte tarih anlatmak isteyen birisi değilim. Bildiğim kadarıyla tarihin büyük bir kısmı ülkemiz de sansürlü.