Dostum, İlliadin'in muadili olan Otrivin'i 2015 kışında soğuk algınlığı üzerine doktor tavsiyesiyle başlayıp 8 ay kadar aralıksız kullandım.
Öyleki bir yerden sonra onsuz nefes alamaz olmuştum. Montumun cebinde, çantamda, odamda, salonda bitmesin diye olabileceğim her ortamda bir yedeğiyle mutlaka bulundururdum. Kullanma sıklığım günde 20-30 dakikaya kadar düşmüştü.
Bu iki sprey de fizyolojik bağımlılığa sebep oluyor. İlacın işleyişi; konkaların şişmesi ile tıkanan burnu yine konkalardaki kılcal damarları daraltmasıyla hava akışının rahatlamasını sağlamak. Ancak reçetesinde de yazdığı üzere 7 günden fazla kullanmak konkalarda tahribata yol açıyor.
Bu illetten kurtulmanın iki yolu var.
İlki benim yaptığım gibi sabrederek asla ama asla bir daha kullanmayıp geceleri tinerci gibi mendile kolonya döküp koklayarak uyumaya çalışmak.
İkinci yöntem ise bir kbb uzmanına muayene olup verilen karar doğrultusunda konkaları küçültmek yada aldırmak. Geçmiş olsun.
Düzenleme: Paylaştığın ekşisözlük alıntısını sonradan okudum. Cep, çanta, salon...