İlişkide yapılan hata sonucu ne yapılmalı?

nerium

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar selam 3 senedir ciddi bir ilişkim var. Partnerimi gerçekten çok seviyorum ve ona karşı hislerimden hiçbir zaman şüphem olmadı.
Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım ve onun bir kız arkadaşıyla dışarı çıktık. Alkol de vardı işin içinde. Gece boyunca sohbet ettik, eğlendik, derken o kızla dans etmeye ve yakınlaşmaya başladık. Fiziksel olarak öpüşme gibi bir şey olmadı, ama bir dakikalık bir “yakınlaşma” diyebileceğim bir an yaşandı.
Hemen ardından “ben ne yapıyorum?” diyerek kendime geldim ve uzaklaştım. Ertesi gün hem sevgilime hem arkadaşıma durumu tüm açıklığıyla anlattım. Sevgilim çok üzüldü ama beni affettiğini söyledi, güvenini toparlamak için zaman vereceğini de ifade etti. Arkadaşım da anlayışla karşıladı.
Ama ben hala kendimi affedemiyorum. Karnımın ortasında fiziksel bir acı gibi bir huzursuzluk var. Bu olay için çok pişmanım ve böyle biri olmadığımı düşündüğüm için kendimi daha da kötü hissediyorum.
Sevgilime karşı en ufak bir ihanet düşüncesi dahi aklımdan geçmemişken, böyle bir şeye nasıl yaklaştım bilmiyorum.
Sizce bu yaptığım şey affedilebilir mi?
Kendimi affetmek ve toparlamak için ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar selam 3 senedir ciddi bir ilişkim var. Partnerimi gerçekten çok seviyorum ve ona karşı hislerimden hiçbir zaman şüphem olmadı.
Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım ve onun bir kız arkadaşıyla dışarı çıktık. Alkol de vardı işin içinde. Gece boyunca sohbet ettik, eğlendik, derken o kızla dans etmeye ve yakınlaşmaya başladık. Fiziksel olarak öpüşme gibi bir şey olmadı, ama bir dakikalık bir “yakınlaşma” diyebileceğim bir an yaşandı.
Hemen ardından “ben ne yapıyorum?” diyerek kendime geldim ve uzaklaştım. Ertesi gün hem sevgilime hem arkadaşıma durumu tüm açıklığıyla anlattım. Sevgilim çok üzüldü ama beni affettiğini söyledi, güvenini toparlamak için zaman vereceğini de ifade etti. Arkadaşım da anlayışla karşıladı.
Ama ben hala kendimi affedemiyorum. Karnımın ortasında fiziksel bir acı gibi bir huzursuzluk var. Bu olay için çok pişmanım ve böyle biri olmadığımı düşündüğüm için kendimi daha da kötü hissediyorum.
Sevgilime karşı en ufak bir ihanet düşüncesi dahi aklımdan geçmemişken, böyle bir şeye nasıl yaklaştım bilmiyorum.

Empati kurup aynı soruya vereceğiniz cevap ne olurdu önce onu kendinize açıkça söyleyin. Alkol ne yazık ki içinizde yapma potansiyeliniz olan şeyleri bazen açığa çıkarıyor suçlamak için söylemiyorum sonuçta toplumda oluşmuş kişiliklerimizde hepimiz bir şeyleri bastırarak bir şekil aldık. Alkol gevşetme yaptığı için bastırdığımız şeyler güçlenip bize karşı koyuyor gibi düşünün. Konuya gelecek olursak gerçekten insanın bir birini sevdiği ve değer verdiği ilişkide affedilmeyecek bir şey değil açıkça söylemeniz çok güzel olmuş ama püf noktası aynı soruyu kendinize sorun ve ona göre bir çözüm bulun saygılarımla.

Ben olsam affetmezdim. Ayrıca yaramıyorsa içmeyin kardeşim sanki bebekken süt yerine alkol koydular biberonunuza. Varoluş amacınız alkol içmek mi? Sevgilin de zamanla yaptığı hatayı fark edip seni hayatından çıkaracaktır. Yani umarım yapar. Yapmazsa da burada da bir konu o açar. Başlığı da hazır "aldatıldım canım çok yanıyor" 😁.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı