İlişkideki farklılıklar bir ilişkiyi sürdürülemez hale getirir mi?

NovaEmirhan

Hectopat
Yer
Türkiye Bolu,Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
BİOSTAR TB360-BTC PRO 2.0 // İ3 9100F // 8GB CORSAİR 2133MHZ // ZOTAC GTX 760 // 1650W RAMPAGE PSU //
Meslek
E-Ticaret

merhaba,
Yaklaşık bir aydır bir ilişkim var ve bazı konularda ciddi kararsızlıklar yaşıyorum. Kız arkadaşım benden bir yaş küçük, bebeksi ve biraz saf davranışları var. İşitme engelli ve köyde büyümüş, ancak üniversite eğitimi için şehir merkezinde yurtta kalıyor. Ben ise büyük bir şehirde yaşayan, maddi olarak oldukça iyi durumda olan biriyim. Aramızdaki sosyal, kültürel ve maddi farklar, ilişkinin başından beri kafamı kurcalıyor.
Fiziksel olarak beni çok çekmediğini itiraf etmeliyim, ama bana karşı derin bir sevgi ve bağlılık gösteriyor. Ben onun ilk sevgilisiyim, bu yüzden bana olan duygularının derinliğini de anlıyorum. Bu sevgiyi kaybetmek istemiyorum, ama bir yandan da kendimi daha güzel ve benimle daha uyumlu birine layık hissediyorum. Bu da kafamı karıştıran en büyük unsurlardan biri.
Onunla birlikteyken zaman zaman mutlu oluyorum, fakat aramızdaki bu farkların ilişkimizi gelecekte zorlaştırabileceğinden endişe ediyorum. Üniversite okuması ve şehirde yaşaması, gelişime açık olduğunu gösteriyor, ama yine de hayat tarzlarımız ve beklentilerimiz açısından birbirimizi uzun vadede tamamlayıp tamamlayamayacağımızı sorguluyorum. Ayrıca, onun hayatını ve yaşadığı zorlukları tam anlamıyla değiştiremeyeceğimi de düşünüyorum.
Sizce bu tür farklar bir ilişkinin geleceğini olumsuz etkiler mi? Onun bu ilişkiye olan bağlılığı ve sevgisi mi önemli, yoksa kendimi daha farklı bir partnerle daha uyumlu hissedeceğim bir ilişkiye mi yönelmeliyim? Bu konuda tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Acil dostlar ya.

Dostum seni yanlış yönlendirmek istemem bir kaç insandan daha tavsiye al ama o kız seni etkilemiyor ve sen onu gerçekten sevmiyorsun. Sadece seni çok sevdiği için, ya onun seni sevdiği gibi birini bulamayacağından korkuyorsun ya da kızın bu kadar sevgisine, karşılık vermezsen kızın üzüleceğini düşündüğün için korkuyorsun. Tavsiyem şu ki kızdan ayrılman. Dediklerine göre kız seni 1 gram bile etkilemiyor. Ne dış görünüş ne de kültürel bakımdan. Kendine göre bir partner bulursan bundan 100 kat daha fazla mutlu olabilirsin. Tabii ki de kız için üzücü bir durum ama durumlar böyle işte. Yani kısa özet en mutlu nasıl olacağını düşünüyorsan o yolu seç.

Dostum sen kızı değil onun verdiği ilgiyi ve sevgiyi seviyorsun bence.

Dostum sen kızı değil onun verdiği ilgiyi ve sevgiyi seviyorsun bence.

Bugün sevgilim bana küçük ama anlamlı birkaç hediye aldı. Bir bileklik, bir kolye, birkaç toka ve bir de içecek. Onun bu düşünceli davranışları beni gerçekten mutlu etti. Küçük şeylerle bile beni düşündüğünü hissetmek güzel bir his. Ama işte sorun şu kafamda bir milyon düşünce.

Dostum seni yanlış yönlendirmek istemem birkaç insandan daha tavsiye al ama o kız seni etkilemiyor ve sen onu gerçekten sevmiyorsun. Sadece seni çok sevdiği için, ya onun seni sevdiği gibi birini bulamayacağından korkuyorsun ya da kızın bu kadar sevgisine, karşılık vermezsen kızın üzüleceğini düşündüğün için korkuyorsun. Tavsiyem şu ki kızdan ayrılman. Dediklerine göre kız seni 1 gram bile etkilemiyor. Ne dış görünüş ne de kültürel bakımdan. Kendine göre bir partner bulursan bundan 100 kat daha fazla mutlu olabilirsin. Tabii ki de kız için üzücü bir durum ama durumlar böyle işte. Yani kısa özet en mutlu nasıl olacağını düşünüyorsan o yolu seç.

Bana çok değer veriyor, hatta bana hediyeler alarak sevgisini gösteriyor ama ben bu ilişkiyi sürdürmek istemiyorum. Hem ona haksızlık yapmak istemiyorum hem de onu incitmeden nasıl doğru bir şekilde bu konuyu açacağımı bilemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı