İlk 20 bine girmek için neler yapılabilir?

babolineyse

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 9. sınıf ogrencisi olarak yaziyorum. İlk donemi 87 ortalama ile tamamladim, 2. donemide en az 85-90 arasi bir ortalama ile tamamlarim. Sizce iyi mi? OBP konusu biraz korkutuyor, ileride daha iyi yapmaya calisacagim. Hedefim ilk 20 bine girmek, sizce neler yapabilirim? Ortalamalarım nasıl olmalı? Bilgisayar muhendisi olmak icin hedef siralamam iyi midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle daha önünde koskoca bir 3 sene var. Dolayısıyla kendini OBP konusunda bu kadar korkutmana veya stres yüklemene gerek yok. Dürüst olmam gerekirse ben 12.sınıfa kadar çok fazla ders çalışan biri değildim. Fakat benim lise hayatım boyunca yaptığım en iyi şey Türkçe ve Matematik gibi derslerden düzenli olarak 15-20 soru çözmekti. Sınav tarihleri açıklandığında ise kendime güzel bir program yapardım ve hangi derste daha eksiğim olduğuna, hangi dersin sınavı daha önce olacağına falan bakardım ve ona göre kendime bir çalışma düzeni oturtmuştum. Sana da verebileceğim en iyi öneri bu olur.

Çok teşekkürler internette OBP'nin aşırı yuksek olmasi lazim deyince biraz tırstım öneri icinde tekrar teşekkürler.

Çok teşekkürler internette OBP'nin aşırı yuksek olmasi lazim deyince biraz tırstım öneri icinde tekrar teşekkürler.

OBP'nin yüksek olması senin için çok daha iyi olur. Özellikle sayısal seçeceksen bayağı önemli. Fakat dediğim gibi daha 3 sene olmasına rağmen kendine bu kadar yüklenmen doğru değil. Düzenli çalışmalar ile OBP'yi her türlü halledersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…