Yeni mezun olan bir sayısal öğrencisiyim.Sana tavsiyem düşünmen.Otur ve düşün.Sadece sınava hazırlanıp sonuca göre tercih yapma. Ya da hedefim var diye kendini kandırma.Ben bunları yaptım.Şimdi yeniden hazırlanmak mecburiyetinde kaldım.Sana hikayemi anlatınca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. Yıllarca bilgisayar mühendisi olacağım diye kendimi kandırdım .Son seneye gelince de aslında bunu istemediğimi fark ettim . Sonra neyse dedim hazırlanmaya devam edeyim.MSÜ sınavına girdim. Bu seferde subay olayım hayatımı kurtarayım diye düşündüm.Ama ailem sorunca eczacılık istiyorum diyordum.Onları ve kendimi kandırmaktan başka bir şeye yaramadı.Kendi kendimle çelişiyordum,eczacılık ta istiyordum subaylığı da. Aslında ikisini de istemiyormuşum.MSÜ sonuçları geldi.Kara harp okulu mülakatlarına çağrıldım ama gitmedim bile . Yapabileceğim bir iş olmadığını mülakata çağrılana kadar fark etmemiştim.Ama subaylık cepte diye de eczacılık için çabalamamıştım, dışarıda gezip tozuyordum , kütüphaneye gidip sadece oyalanıp çıkıyordum.
Sınava bir hafta kala ne olduğunu, neler yaptığımı hatalarımı gördüm ama bir işe yaramadı. Durumu aileme açıkladım anlayışla karşıladılar. Seneye yeniden hazırlanıcam .Hem de TM den! Hukuk fakültesi için çabalayacağım.
İçten içe hep bildiğim ama kendime itiraf edemediğim, senin yaşında iken aklıma gelen ama sonradan geçiştirdiğim düşüncelerin sonucuydu bu.Akrabalarımın hepsi fenciydi , babam sağlıkçı kuzenim mühendisti. Bende fizikte biyolojide kimyada iyiydim. MF de iş imkanları fazla diye kendimi avutuyordum.Evet bu dediklerim doğruydu ama ben bunu istemiyormuşum. Hayatım boyunca yapacağın mesleği, karşılaşacağın insanları bu dönemde vereceğin kararlar belirliyor.Bu yüzden otur düşün.
Ders olarak ta 10. sınıf bittiğinde tyt den eksiğin kalmasın.12.sınıfta tyt konularını tekrar etmek gerçekten insanı çok yoruyor. arada bir de tyt denemesi çözsen 12. sınıfa geldiğinde çok güzel bir altyapın olur. Fonksiyonlar her şeyin temeli sakın kaçırma! Parabol ve polinom konularını 10.sınıfta göreceksin. Hem ayt hem tyt de çıkıyor bu konular . Bunlarda eksiğin olmasın. tyt türkçede paragrafta iyi olmak istiyorsan 12. sınıfa kadar düzenli bir şekide kendi belirlediğin aralıklarla zaman vererek 5 soru 10 soru -fazlasına gerek yok zaten sınava kadar yapıcaksın- çöz. Dil bilgim benim hep zayıftı, tavsiye veremiyeceğim bu yüzden.
Okul notlarına gelirsek. Okul birincisi gibi bir iddian yoksa sınavlarda kendini kasmana gerek yok. Lakin şunu da söyleyeyim yakın arkadaşım ,18 bin yaptı lakin diploma puanı katılmasaydı 15 bin yapacaktı. Bu yüzden çok saati olan derslerini 60 ortalamanın üstünde tutmaya çalış.