Saü yazılım mühendisliği istiyorum ilk önce akademik olarak okul nasıldır?
Ayrıca şu an 11. sınıfım TYT netlerim 60-80 arası gidip geliyor.
Bana ilk 50 bine girmek için ne önerirsiniz?
Saü yazılım mühendisliği istiyorum ilk önce akademik olarak okul nasıldır?
Ayrıca şu an 11. sınıfım TYT netlerim 60-80 arası gidip geliyor.
Bana ilk 50 bine girmek için ne önerirsiniz?
Yazılım mühendisliği bilgisayara göre dar bir alanı kapsar. Genel ağırlık kodlama dilleridir. Ben bilgisayar mühendisliğini tercih ettim sizin yapacağınız işe göre değişir. TYT netleri 80 vesaire fena değil güzel. Daha 12. sınıf var önünde 2 yılda çok şey değişir. İlk 50 bine girmenin altın kuralı çok klasik olacak ama dersi derste dinlemek. Derste kaynatmadan 40 dakika dinlersen evde de o konuda eksik kalmayacak şeklide günlük çalışılma yaparsan başarı ihtimalin çok yüksek. Benim 11. sınıfım boş geçmişti biraz özel meseleler ve psikolojik sıkıntılarım vardı. Lakin 12. sınıfta günlük tekrar ve yoğun çalışma ile toparladım. Şuan TYT'yi yavaştan çalış ama AYT önceliğin olsun. 11. sınıf en zor sınıftır müfredat olarak. 12. sınıf bile 11den daha kolay buna emin ol. Fen derslerini hafife alma sakın. Kimya çok ağır 11'de Fizik'te aynı şekilde. Matematikte ise bunlardan ekstra olarak konun olmasa bile çarpanlara ayırma çalış. Akademik olarak çok başarılı bir hocamız bunu çok önerdi bize. 11. Sınıf matematiği kolay aşırı zor değil Trigonometri'yi baştan anlayarak git yıl boyunca karşına ufak ufak çıkacak geometri'ye geçince bile peşini bırakmaz. Kaynak önerisi istersen karekök yayınları 11. sınıf matematik soru bankası derim. Biraz fiyatı tuzludur lakin çok kaliteli bir kitaptır. Başarılı olmanı dilerim kardeşim ile aynı yaştasın bu da bana böyle uzun bir açıklama yazmaya itti. Ellie sevmen hoşuma gitti ayriyeten.