İlk araba için ağır hasar kayıtlı araç alınır mı?

Siberpower

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, yaşım 18 daha yeni ehliyet aldım ve bir araç alma arayışına girdim. Üzerinde karar kıldığım bir araç var, fiyatı kendi modellerine kıyasla yaklaşık %30-40 arasında daha ucuz ama araç ağır hasarlı. İlk arabam olacağı için benim için uygun olacağını düşünüyorum. Sizce alınabilir mi? (Araç: Accent Era)

Son düzenleyen: Moderatör:

Sakın almayın sanayiden zor çıkarsınız tasarruf ettiğin parayı sanayiye verirsin.

peki 300.000 TL'ye kadar bütçe ile araç önerebilir misiniz?

Hocam uygun fiyatlı araçlar için ağır hasar kayıtlı olması çok sorun değil bana göre ama alacağınız araçın tamiri nasıl yapıldı şase de vs kesme biçme yapıldı mı doğru düzeltildi mi airbagleri patladıysa yenisi takıldı mı bunlar önemli etken ilk araç olarak hatasız bir araba yerine böyle düşünmeniz bence de doğru Accent Era genel olarak benzinlisi daha sorunsuz 1.4 öneririm.

Hocam ağır hasarlı diye araba alınmaz diyrnlere aldırış etmeyin bal gibi de alınır hatta 300.000 liraya alacağınız arabanında muhtemelen ağır kazası olacaktır. Şase podye işlemli olsun o da çok önemli değil bu bütçede yürüyeni güzel sağa sola çekme yapmıyorsa motorunda yağ kaçağı illaki vardır ama az ise alınabilir. Hafif eğimli bir yerde 2. viteste araba kalkıyorsa motoruna güzel diyebiliriz. Kaputu açınca motora bakarsınız bağlantı noktalarında terleme var mı diye. Podyeleri kontrol edin yine de podyelerde işlem olmaması daha iyidir. Düzgünce toplandıysa ilk araba olarak üzmez era da sorunsuz bir araçtır fakat benzinli olsun dizelleri bir tık sıkıntılı eraların. Aslında sıkıntılı değil de düzgün bakımlı değilse kötü mazot konulduysa sıkıntı çıkartır. Ek olarak kazası kapılardan olmasına dikkat edin kafadan girmesinden iyidir. Kafadan giren arabaya ben çok bulaşmazdım tanıdığım tarafından toplanmadıysa.

2020 gibi bir tanıdığa ağır hasar kayıtlı airbagler değişmiş bir SX4 aldık 2 sene rutin bakımlarını akü lastik vs. değiştirip bindi harici sanayiye gitmedi sonrasında biraz para toplayınca sandero aldı sıfır. Onunda ilk arabasıydı.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler ışığında aracımı tercih edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…