İlk defa kuş besleyecek birisi hangi cins kuş almalı?

szoboszlaii

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Merhaba, hayatımda ilk defa kuş besleyeceğim, kuşlar hakkında pek bir bilgim yok, her gün balkonda serbest bırakmayı düşünüyorum, kuşun fiyatı da makul olursa iyi olur. Benim için, ömrü uzun süre olan ırklar önerin.

Balkonda serbest bırakmak mı? Aman hocam geri dönmezler. Ben muhabbet kuşu besliyorum.

Papağan besleyebilirsiniz.

Ben 9 yıl muhabbet kuşu besledim, son yılında arkadaşımın emanet ettiği sultan papağına da 3 ay ev sahipliği ettim. Muhabbet kuşunu erkek olarak seçerseniz çok daha makbule geçer bağlantınız bakımından aslında neredeyse tüm kuşlar için geçerli diye biliyorum sultan papağanı da çok tatlı oluyor ve sahibine muhabbet kuşundan daha da bağlanıyor ben arkadaşımı tabletde gösterdiğimde sultan papağanı için konuşuyorum kuş çıldırıyordu bağırıp duruyordu yüzünü gördüğü için tableti her zaman gördüğünde tablete doğru koşup uçup cikliyordu kuşu eve almaya geldiğinde ise küsmüştü garip bir şekilde asıl sahibine. 1 hafta sonra tekrar yüz vermeye başladığını söyledi şapşik. Yani anlıyacağınız sultan papağını sahibine çok bağlanıyor ben muhabbet kuşuma neredeyse her gün en az 20 30dk ayırmama rağmen böyle bir bağ kuramamıştım.

Şimdi hocam nasıl yapmam gerekiyor yani? Tek kalsa stres yapar diyorlar. 2 kişi kalınca da böyle.
Tek olunca sters yapmasının sebebi sahibiyle iletişiminin yeterli olmaması şahsen 3 yıl asla öyle birşey yaşamadım ama sonrasında o zamanlar liseye hazırlandığım için bir eş tercihi yapmasına izin vermiştim.

Bu sene 9. sınıfa geçtim hocam, yani dersler çok yoğun olmayacak, günde 1 saat ayırabilirim sorun yaşar mı?

Balkon kapalı bir şekilde her gün serbest kalacaksa Sultan papağanı olabilir.

Yanına eş almayı unutmayın, ayrıca size tavsiyem Pet-shop'tan almamanız. Çünkü ordan aldığınız kuşlar genelde agresif ve sağlıksız oluyor. Üretici birinden almak icap ediyor.

Bu sene 9. sınıfa geçtim hocam, yani dersler çok yoğun olmayacak, günde 1 saat ayırabilirim sorun yaşar mı?
Hiç sanmıyorum aklınızda bulunsun kuşunuz ne tür olursa olsun yapılıp yapılmayacaklar hakkında youtubede çok fazla video var onları ezbere bilmenizi öneririm bunları bilmeniz çocuk olan kuşunuz için çok önemli olacaktır. Örneğin 1 hafta patates haşlaması vs.

Fiyatları çok pahalı hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…