İlk defa Linux kullanmak

Qwerty delisi

Kilopat
Daha fazla  
Evet başlıktaki gibi, karar verdim Linux2a geçiş yapacağım, ubuntu şeysine yani. İkinci bir işletim sistemi olarak kuracağım win8.1'in yanına. Şimdi sormak istediğim şu, ben ubuntu'da WoW, LoL ve Cs:GO nasıl oynayabilirim? Wine diye bir program varmış ingilizce kaynaktan baktığıma göre, öbür türlü birde uyarlama gibi bir şey yapanlar varmış ama daha zor sanırım. Kod yazarak PC kullanma zevkini tatmak için ubuntu'ya geçmek istiyorum, başlangıçta bu 3 oyunu çalıştırmanın klişe bir yöntemini bilsem yeterli benim için

Bu arada sırf ubuntu için rehber niteliğinde sayfa, site, video, kanal ne biliyorsanız buraya yeşillendirin ki bu cahil kardeşiniz de ubuntu öğrensin. Sevgiler saygılar...

Wine, Windows yazılımlarını Linux üzerinde çalıştırmaya yarayan bir yazılımdır. Kesinlikle emulator değildir. Açılımı da Wine Is Not an Emulator'dur zaten. PlayOnLinux kurarak halledebilirsin işini. Ubuntu için rehber niteliğinde YouTube kanallarının isimleri ( Mobil olduğum için şink atamayacağım.) : quidsup ve UbuntuHelpGuy. Gerisi aklıma gelmiyor. Teknoseyir'in incelemesi vardı, biraz fikir edinebilirsin. Ayrıca Ubuntu Türkiye Forum ile de sorunlarını çözebilir ve sorularını çözebilirsin. Yalnız kesinlikle söyleyeyim, sırf kod kullanmak istediğin için geçiyorsan kesinlikle geçme. Oyun falan da oynuyorsan geçme, aynı performansı alamazsın.

Cs:GO Linux uyumlu ama diğeri için bilgim yok... Steam ile yüklemende mümkün.

Linux Help Guy - Linux & Gaming For All - YouTube

Bu arkadaşı takip eder, kanalını incelersen yardımı dokunabilir, ben linux kullanmayı bu kanaldan öğrenmiştim (Sanırım şu an bu adamdan çok farklı bir seviyedeyimdir )

Her neyse, PlayOnLinux tavsiyemdir. Ancak demeden geçemeyeceğim, eğer AMD ekran kartın varsa linux altında başını ağrıtabilir. Yine ek bir driver yüklemeden bir dene ancak genelde AMD ekran kartları linux içinde performans sorununa yol açıyor. Ayrıca wine altında çalışan uygulama ve oyunlarda zaman zaman performans sorunları yaşanabiliyor. Ancak PlayOnLinux wine'dan tamamen ayrı bir sistemdir.

Home - PlayOnLinux - Run your Windows applications on Linux easily!

Sorun yaşarsan Google'dan arayabilir yada PlayOnLinux forum'a başvurabilirsin. Bu siteye doğrudan girmene bile gerek yok, google'da yazsan çıkar.

Bunun dışında CS:GO, Don't Starve gibi pek çok popüler oyunun linux versiyonu var ve steam'den wine'a gerek kalmaksızın oynanabilir.

Ayrıca bu iki abimiz de oldukça bilgililer ve açıkçası kullandığım sistemi en iyi bilen youtuber'lar arasındalar

Spatry - YouTube

Matthew Moore - YouTube

Eğer ubuntu kullanma niyetin varsa bu foruma bakmanı "Kesinlikle" tavsiye ederim.

Ubuntu Türkiye Forum - Anasayfa

Oldukça yardım sever, iyi bir topluluk. Linux kullanıcıları genel olarak yardım severdir ama eğer google'a bakmadan, hiç aramadan, iki tıklamayla bulabileceğin bilgiyi çıkıp forumda sorarsan haliyle sinirlenirler çünkü forumda düzeni koruyamıyorar bu şekilde. Buna dikkat ettiğin, araştırdığın, meraklı ve hevesli olduğun sürece onlarda sana karşı bir o kadar sabırlı ve hevesli olacaktır ve ciddi söylüyorum, forum içindeki insanların kalitesini, üslubunu görünce hayran kalacaksın, başka söze gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…