Linux Help Guy - Linux & Gaming For All - YouTube
Bu arkadaşı takip eder, kanalını incelersen yardımı dokunabilir, ben linux kullanmayı bu kanaldan öğrenmiştim (Sanırım şu an bu adamdan çok farklı bir seviyedeyimdir
)
Her neyse, PlayOnLinux tavsiyemdir. Ancak demeden geçemeyeceğim, eğer AMD ekran kartın varsa linux altında başını ağrıtabilir. Yine ek bir driver yüklemeden bir dene ancak genelde AMD ekran kartları linux içinde performans sorununa yol açıyor. Ayrıca wine altında çalışan uygulama ve oyunlarda zaman zaman performans sorunları yaşanabiliyor. Ancak PlayOnLinux wine'dan tamamen ayrı bir sistemdir.
Home - PlayOnLinux - Run your Windows applications on Linux easily!
Sorun yaşarsan Google'dan arayabilir yada PlayOnLinux forum'a başvurabilirsin. Bu siteye doğrudan girmene bile gerek yok, google'da yazsan çıkar.
Bunun dışında CS:GO, Don't Starve gibi pek çok popüler oyunun linux versiyonu var ve steam'den wine'a gerek kalmaksızın oynanabilir.
Ayrıca bu iki abimiz de oldukça bilgililer ve açıkçası kullandığım sistemi en iyi bilen youtuber'lar arasındalar
Spatry - YouTube
Matthew Moore - YouTube
Eğer ubuntu kullanma niyetin varsa bu foruma bakmanı "Kesinlikle" tavsiye ederim.
Ubuntu Türkiye Forum - Anasayfa
Oldukça yardım sever, iyi bir topluluk. Linux kullanıcıları genel olarak yardım severdir ama eğer google'a bakmadan, hiç aramadan, iki tıklamayla bulabileceğin bilgiyi çıkıp forumda sorarsan haliyle sinirlenirler çünkü forumda düzeni koruyamıyorar bu şekilde. Buna dikkat ettiğin, araştırdığın, meraklı ve hevesli olduğun sürece onlarda sana karşı bir o kadar sabırlı ve hevesli olacaktır ve ciddi söylüyorum, forum içindeki insanların kalitesini, üslubunu görünce hayran kalacaksın, başka söze gerek yok