İlk defa sistem toplama

Bütçe
hepsinin toplamı 105000 de
Parçalara tek bir siteden değil, Akakçe'den bakın.

En ucuzu.

Palit'den alınırsa 5070 Ti 96k gelıyor. Palit ve Galax isimlerini ilk kez duydum 46-47k bandındakı Gigabyte'den farkları nedır de fıyat farkı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Palit'den alınırsa 5070 Ti 96k gelıyor. Palit ve Galax isimlerini ilk kez duydum 46-47k bandındakı Gigabyte'den farkları nedır de fıyat farkı var?

Palit iyi markadır. Ülkemizde çok bilindik değil sadece. Bizim ülkemizde başı çeken 3 marka var ASUS, MSI, Gigabyte. Bunların dışında ki markalar kötü gözüyle bakılıyor. Halbuki öyle bir durum yok. Palit iyi bir markadır.

Alternatif olarak şu sistemi de düşünebilirsiniz;

CPU: 9800x3D.
GPU: 5070 Ti.
Anakart: MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi
RAM: Corsair Vengeance 2x16 32 GB 6000MHz CL30.
SSD: Kingston Renegade 1TB.
Sıvı soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm.
Kasa+PSU: Raijintek ponos Ultra MS4 850W.

96k yapıyor olması lazım.

2 işlemci arasındakı fiyat farkına vereceği performans değer mi?
İndirim günleri oluyor mu oluyorsa hangı gunler ve hangi sitelerde?
Kasa+PSU: Raijintek Ponos Ultra MS4 850W burada sadece 3k'ya kasayı buldum önceki PSU alıp tamamlasam olur mu?

2k & 4k çözünürlükte AAA oyunları oynayacaksanız değmez. Fakat çok sıkı bir rekabetçi oyuncusuysanız değebilir. Raijintek PONOS Ultra MS4 850W 80+ GOLD ATX 3.0 Menteşeli Temperli Cam Yan Panel 4x12cm Adreslenebilir Fanlı ARGB LED USB 3.0 Type-C Mesh Ön Panelli ATX Bilgisayar Kasası | Teknobiyotik dediğim kasanın linki. Dediğiniz gibi önceden attığım PSU alıp bu kasanın boşunu da alabilirsiniz.

Yardımların için çok sağ ol
Son olarak yakın zamanda bir indirim var mı?

Yardımların için çok sağol
Son olarak yakın zamanda bir indirim var mı ?

Bunu da düşünebilirsiniz.

Ekran kartı 56bin 500.

İşlemci 13bin.

Anakart 9bin.

Soğutucu 2300.

RAM 4bin.

SSD 3600.

Kasa 3600.

Güç Kaynağı 5bin.

Toplam fiyat 97bin, anakart beyaz olduğu için ona uygun parçalar seçtim, soğutucuyu da 360mm beyaz seçebilsem olurdu ama fiyat biraz daha yükseliyor, ilerleyen zamanlarda mevcut soğutucuyu elden çıkartıp beyaz bir Arctic ya da muadili bir sıvı soğutmayı alırsınız.

Bu parçalar üzerinde değişim yapılabilir yani fiyat bir tık daha ucuzlayabilir ve bazı parçalar geliştirilebilir hatta aynı parçaların siyah versiyonunu isterseniz ona uygun siyah bir sistem yapılır. Monitör için bütçe bir tık kısılıyor ama siyah bir sistem kurar isek toplam fiyat 95bin olur.

Son düzenleme:
5080 fazla pahalı geldi.

7800x3D.
5070 Ti.
MSI X870 Gaming Plus Wi-Fi
Corsair Vengeance 2x16 GB 6000MHz CL28.
Kingston Renegade 2TB.
DeepCool LS720 SE 360mm.
Burdaki kasa ve güç kaynağı almayı düşünüyorum.
Birde bildiğiniz f/p klavye ve kulaklık öneriniriz var mı ? (5k dolaylarında olması ıyı olur max 10k ).

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…