İlk defa uçağa binecek birisi için öneriler

El bagajınızda 100ml’yi aşan sıvı bulunmaması lazım, su dahil. Parfüm ve deodorant 50ml’lik şişelerde olsun en fazla.

Uçuşunuzdan 2 saat önce havalimanında olun, gider gitmez check-in yapın ki istediğiniz yerden (cam kenarı gibi) koltuk hakkınız olsun. Eğer uzun boyluysanız acil çıkış koltuğu isteyebilirsiniz. Önünüzde bir sıra boşluk olur, dolayısıyla ayak mesafesi geniştir.

Havalimanında anonsları takip edin, ekranları ara sıra kontrol edin. Uçağınızda kapı değişikliği, gecikme olursa fark edebilmeniz için.

Yiyecek içecek çok pahalı olur, ona göre tedbirli olun. İlk girişte terminale su sokabilirsiniz ama ikinci güvenlikten sonra sokamazsınız. Suyunuzu için gate bölgesine öyle gidersiniz.

Havalimanında çalışıyorum, başka sorularınız olursa sorabilirsiniz.
Hocam laptopu kendi çantasında taşıyacağım, sırt çantası olarak mı geçer havalimanında? Bavula koymak istemiyorum 8kg civarı çünkü kendisi.

Yanımda dizüstü bilgisayarımı da götüreceğim, herhangi bir sorun çıkar mı?

Açabilirsiniz bile.

Ayrıca bluetoohtlu kulaklık sorun olur mu?

Hayır artık uçak modlarında Bluetooth'u açabiliyorsunuz.

Sırt çantası olarak mı geçer havalimanında?

Çoğu şirket yanınıza almanıza izin veriyor sırt çantasını ben daha önce hiç sorun yaşayan görmedim bagaja koymayın yeter.

Hocam laptopu kendi çantasında taşıyacağım, sırt çantası olarak mı geçer havalimanında? Bavula koymak istemiyorum 8kg civarı çünkü kendisi.

Havayoluna göre değişir aslında. Bazısı kabin bagajı varsa el çantası veya laptop çantası alınmasına izin vermeyebiliyor. Fakat pek uygulandığını görmedim, genelde müsaade ediyorlar. Sırt çantanızı kabin bagajı olarak, laptop çantanızı da omuz çantası olarak alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı