İlk ekran kartınız ile yaptığınız deneyimler

Sanırim ilk ekran kartim onbord'du GTA SA dondugu icin agladigimi hatirliyodum :D :D Daha sonra GT 8600 hediye gelmişti , o zaman Crysis'i cikali 1-2 sene olmuştu islemcim darbogaz yapiyordu ( P4 )gene agır kasmalar vardı ve sistem toplama vakti gelmisti. Gidip R7 240 aldım iyi sonuclar vermemisti iade ederek R7 260x aldım 6 ay once ve simdi kafamda Gtx 970 var :D

İlk ekran kartın Gigabyte GT 420 idi. Kartın kutusunu 2 saat incelemiştim, fotoğraflarını çekip arkadaşlarıma göstermiştim, kardeşime kartın özelliklerini söyleye söyleye onu deli etmiştim. Kutusu hayla duruyor :D Kartı taktığımda direk oyun oynadım, War Thunder. Şuan onunla devam ediyorum, GTX 970 alınca herhalde onu yakarım (Gerçek anlamda) :)

İlk aldığım ekran kartı o zaman için iyidi. Marka ismi vermek istemiyorum ama o ürün dışında bütün ürünlerinden memnun kaldım. Sebebi ise ekran kartının ömrünün 1 ay olması. Ekran kartının termal macununu çok bol sürmüşler. Hata abartısız söylüyorum 1 çay kaşığı termal macun vardı. Bu macunda işlemcinin altına kaçmıştı. Bundan dolayı ömrü 1 ay oldu. Sonra satın aldığım yere gidip işlemcinin altına termal macun kaçtığını ve ekran kartının bozulduğunu söyeldim. Ekran kartını değiştirdiler hata evde ailemin kulandığı çok eski bir pc de duruyordu geçen seneyte kadar. Tabi nereden baksanız yaklaşık bir 8-9 yılık bir kart pc açtıklarında üzerindeki kapastörlerden birinin bacağı kopmuş leğim yapsam hala çalışır o kadar sağlamdı. Kaç defa satalım bu hurdayı dedim ama dinlemediler. Bu ilk ekran kartım daha önceden hep onboard kulanırdım.

İlk ekran kartım HD 5450 idi :). Bilgisayarla biraz geç tanıştım :). Ekran kartı bilinmeyen bir sebepten dolayı yanınca bende bakkal tavsiyesi ile Geforce 210 aldım hala kullanıyorum :D. Battlefield 3 oynuyorum o bana yeter :D.

Benim de ilk ekran kartım Geforce FX 5200 idi. Lise 1. sınıftayım. Cepte beş kuruş para yok. Öğrenci adamız ve baba parası yiyorduk. Ben okuldayken babamlar Vatan dan toplamışlar bana bir PC, ekran kartı olarak da FX 5200 tabi ki. NFS Underground ı tüm ayarlar full oynayınca çok sevinmiştim. O zaman anlamıyorum tabi ki ekran kartı ayarları ıvır zıvır... Sonraki sene NFS Underground 2 çıktı. Ayarlar orta seviyede bile az biraz kasıyordu ve ayarları en düşüğe getirip lezzetsiz biçimde oyunu oynayınca üzülmüştüm çok. Ne günlerdi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı