İlk insanlar nasıl konuşmaya başladı?

Yukapian

Kilopat
Makaleler
3
Evrim süreci boyunca bu konu hakkında daha fazla merak ettiğim bir şey yok. İlk insanlar nasıl kelime üretmeyi başardı? Nasıl ortak bir eşyaya aynı şeyi söylemeye ikna oldular? Dünyanın farklı kısımlarında yaşayan insanlarla karşılaştıklarında nasıl anlaşıyorlardı? İlk mantıklı dil nasıl türedi? Dünyada bulunan dillerin hepsi nasıl oluştu? Bu sorulara cevap verebilecek veya bu sürecin nasıl ilerlediği hakkında tahminde bulunacak var mı?

İlk insanlar en başta isaretlerle anlastılar daha sonra biri aniden bir şeyi gösterip garip bir kelime soyledi digerleride aynı seyleri tekrarladılar ve böyle konusmaya basladılar.

Açıkça konuşmak gerek ben evrime inanmıyorum ve bunun dinsel açıklaması var kişisel düşünce zaten kimsenin kesin bir bilgisi yok ben dinci tarafın cevabına inanıyorum

İlk insanlar en başta isaretlerle anlastılar daha sonra biri aniden bir şeyi gösterip garip bir kelime soyledi digerleride aynı seyleri tekrarladılar ve böyle konusmaya basladılar.

Mantıksız. Bu dediğiniz şey düşük bütçeli komedi yapımlarında bulunan "uga buga" gibi saçma sözlere benziyor. Anlık olarak çıkarılan ses kalıcı değildir. Yani çıkarılan sesi fosilleştirmek imkansız. Birisi elini ateşe değdirip "abov" diye bağırsa diğer herkeste bunu duyup ateşe abov diye hitap etmez. Üstüne üstlük daha önce hiçbir konuşma becerisi olmayan ilk insanların dillerinde bulunan kas yapıları da birbirlerinin çıkardığı sesleri taklit etmeye elverişli olamaz.

Açıkça konuşmak gerek ben evrime inanmıyorum ve bunun dinsel açıklaması var kişisel düşünce zaten kimsenin kesin bir bilgisi yok ben dinci tarafın cevabına inanıyorum

Evrim bir süreçtir. İnanmamak gibi bir durum yok. Bu durumu okulunuzda bulunan fen veya biyoloji hocanıza da sorabilirsiniz. Ne kadar ben Müslüman'ım deseler de evrimi asla inkar edemezler. Ayrıca ben de Müslüman'ım. Bu kadar fazla bilinmezlik olan bir dünyada elbet bir yaratıcı olması lazım.

Boş verin hocam tartışmaya çok açık bir konu gerek yok. Eğer din üzerine kurulmuş (ama sağlam din öyle imamhatipler gib değil) bir okulda okumuş olsaydınız dediğimi anlardınız ben evrim diye bir şeyin olduğuna inanmıyorum ve bana mantıksız geliyor

Ben bir kitapta okumustum hocam.

ChatGPT'ye sordum boyle dedi:

Bu konuda kesin bir bilgi yok çünkü yazı öncesi döneme dair kanıt bulmak zor. Ama araştırmalara göre ilk insanlar önce beden dili ve seslerle anlaşmaya başladı, sonra bu sesler zamanla belirli anlamlar kazanarak kelimeye dönüştü. Farklı topluluklar kendi dillerini geliştirdiler. Dilin evrimi hâlâ araştırılan bir alan ve kesin bir başlangıç noktası söylemek imkânsız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…