İlk işletim sistemi nasıl yapıldı?

İşletim sistemi dediğin şey, aslında sadece bilgisayara delikli kartları koyan kişiyi emüle eden bir yazılımdır. Mesela kişi X programını çalıştırmak için eskiden delikli kartları bilgisayara yüklerdi ve bilgisayar o deliklere göre işlem yapardı. İşletim sisteminde dosya çalıştırınca da aynı şey oluyor. İşletim sistemi öyle bir bellek kontrolü yapıyor ki, program kendisini delikli kart zannediyor. Ve delikli kart gibi, tüm kaynaklara sahipmişçesine çalışmasına izin veriyor. Tabii ki riskli olan bölgelere gelince de istisna oluşturuyor ve programı kapatıyor.

İlk işletim sistemi, Assembly dili ile yapılmıştır. 1973 yılında UNIX tekrar C dili ile yapıldıktan sonra Assembly'e ihtiyaç hala vardır, hatta modern işletim sistemlerinin de olmazsa olmazıdır, fakat çoğunlukla C dili kullanılmıştır. Sistem API'leri sayesinde bu sefer C dili ile UNIX sistemine özel uygulamalar yapılabilir hale gelmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…