İlk işletim sistemi nasıl yazıldı?

selcukcicekx

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda günümüzde bir işletim sistemi yazmak ya da en basit programı oluşturmak için bile daha önce yazılmış programları kullanıyoruz.

C# Kullanmak için Visual Studio'ya;
Visual Studio kullanmak için Windows vb. bir işletim sistemine;
Windows işletim sistemini yapmak için C++'a
C++'ı yapabilmek için Assembly'e ihtiyaç var gibi gibi.

Peki ortada hiçbir yazılım yok iken, ortaya ilk görsel arabirim nasıl çıktı?

Bakın devrelerden bahsetmiyorum, "İf" ya da "Else" mantığından da bahsetmiyorum.

Ben o ampülün nasıl yandığından, "İf" durumunda hangi renk ya da "Else" durumunda hangi renk yanacağından da bahsetmiyorum.

O ampulün yandığını ekrana "Ampul YandıI" şeklinde nasıl yazdırdıklarından bahsediyorum.

Ortada hiçbir yazılım yok iken görsel bir arabirim oluşturarak ekrandaki pikselleri ve bilgisayarın diğer donanımlarını doğru ve sistematik bir şekilde haberleştirerek, ekrandaki pikselleri doğru bir biçimde yönetip ekrana nasıl bir şeyler yazdırabildiler?

"Merhaba Dünya..."

Tamamda, Assembly zaten İf ya da Else'dir.

Önümdeki elektrik hattından geçen akım miktarı eğer 1V'un üstündeyse ampül kırmızı
Önümdeki elektrik hattından geçen akım miktarı eğer 1V'un altındaysa ampül mavi yansın.

Assembly dediğin şeyin temeli budur, peki o ampül kırmızı ya da mavi yandığında;

Ekrana yanı kullanıcıya ampülün mavi ya da kırmızı yandığını belirten görsel arabirimi nasıl yansıttılar?

Ortada görsel bir arabirim ve yazılım yokken;

Nasıl oluyorda ben klavyemden bir tuşa bastığımda bu yazıları yazmak için, tam da yazmam gereken satırda, yanması gereken pikseller yanıyor.

Anakart ve devrelerin üzerine çentik ata ata ya da devrelerin başına geçip dua ederek ortaya çıkmış olma ihtimali yok sanıyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…