Giriş:
Oyunun sadece giriş ve 1. bölümünü bitirdim ve inceleme yapmadan önce ilk izlenim yapayım dedim. Bunun sebebi elimde bir sürü oyun olduğu için bu oyunun geçe kalacak olması ve diğer Spider-Man oyunlarının aksine 8-10 saat gibi daha uzun bir süreye sahip olmasından kaynaklanıyor.
Sanki detaylı bir incelemeymiş gibi parçalara ayırıp her şeye değinmeyeceğim. Aklıma gelenleri yazıp sonra düzenleyip sunduğum, muhtemelen 1 paragraf olacak bir yazıdan ibaret olacak bu ilk izlenim konusu.
İlk İzlenim:
Açıkçası oyuna girerken diğer insanların çok övmesini veya benim çocukken ayıla bayıla oynadığım anıları vs. kenara atıp bu oyunun 8 ayda tamamlanmış, görev ve bölüm tasarımı iyi olmayan bir oyun olduğunu hatırlayarak girdim ve açıkçası senaryo giriş bölümünde kendini hiç önemli hissetirmese de (Biliyorum oyunun son bölümlerinde öyle olaylar yaşanıyor ki bu 2023'te çıkan Spider-Man oyununa ve 2024'te çıkacak Venom oyununa bile ilham olmuş bir senaryo) oynanış anlamında oyun hatırladığımdan bile iyi olmuş. Bir kere klavye ve mouse yerine Xbox Series X Controller kullanmam sebebiyle uçarken ve kombo yaparken daha rahat hareket ediyorum ve artık el göz kordinasyonum daha iyi olduğu için bu oyunun en önemli mekaniği olan Web Strike hareketini rahatça yapabiliyorum. Ve açıkçası rahat kombo yapabilmek+ rahat Web Strike hareketini yapabilmek bu oyunda düşündüğümden çok daha fazla keyif verdi bana. Hâla daha Batman Arkham oyunlarının daha çok seviyorum fakat bir kaç kombo açtıktan sonra Marvel's Spider-Man daha keyifli buldum dövüşmeyi. Şehirde uçmak ise ilk başladığımda rahatlığı ile hoşuma gitmişti. Karakter çoğu zaman havaya ağ atıyor(Tabii bunu fark ettirmeden yapmaya çalışıyor) fakat bu sizi çok rahatsız etmediği gibi uçmanın verdiği rahatlık ile iyice üzerini örtüyor. Üstüne haritadaki örümcekleri toplayıp uçma hızı ve canınızı arttırınca hem kolay kolay canınız azalmıyor hem de hızlı ve rahat şekilde şehirde uçabiliyorsunuz.
Açıkçası daha oyunun başında olduğum için daha fazla bir şey diyemeyeceğim. Diyebilsem de zaten inceleme yapabileceğim için daha konuşmam üzerine.