19 yaşındayım. Gitar çalmaya 8 sene önce kuzenimin klasik gitarıyla evde kendimi geliştirerek gitar ders ve akustik konser videoları izleyerek başladım. Gecen sene yine kuzenimin akustik gitarıyla devam ettim her gün sevdiğim şarkıları çalıp söylüyor parmak egzersizlerini yapıyordum. Kuzenime gitar lazım olunca dün kendisine verdim şimdi gitarım yok. Yeni yılın ilk ayları başları gibi bir gitar alma durumum var şu an dershaneye gidiyorum. Hem para biriktirmek için hem de derslere odaklanmak için şu an alamam. Kendime ait ilk gitarı elektro mu yoksa akustik ki almalıyım? Daha önce hiç elektro çalmadım. Üniversiteye gittiğimde bir yerlerde çalmak için de şimdiden elektro mu yoksa akustik mi daha mantıklı? Bir de KYK'da kalacaksam elektroyu çalmama izin verirler mi? Akustikte hep çalıp söyledim, hiç elektro çalmadım.
Elektro, akustikten çokta farklı bir gitar değil. Hemen hemen aynı enstrumanlar, tarzları ve sesleri farklı. Hangi müziği yapmak istiyorsanız ona göre seçiminizi yapın, kyk'da elektro daha avantajlı olur çünkü tek başına güçlü bir ses üretemiyor. Amfi ve ses kartlarında da kulaklık girişleri mevcut. Ben olsam elektro alırdım.
Elektro, akustikten çokta farklı bir gitar değil. Hemen hemen aynı enstrumanlar, tarzları ve sesleri farklı. Hangi müziği yapmak istiyorsanız ona göre seçiminizi yapın, kyk'da elektro daha avantajlı olur çünkü tek başına güçlü bir ses üretemiyor. Amfi ve ses kartlarında da kulaklık girişleri mevcut. Ben olsam elektro alırdım.