125'lik motor alacaksan ve duruma gerçekçi yaklaşacaksak çok üst düzey ya da orta düzey ekipmanlara gerek yok.
Yani en az 20 bin lira ekipmanlara gider. Öyle hesap et. Bana sorarsan ekipman almadan da motora binme. Ağır kaza geçirmiş biri olarak söylüyorum, en iyi ihtimalle çok pişman olursun.
- Eldivenler giriş seviyesi prosev scoyco bakabilirsin: Yaklaşık 2 bin lira.
- Kask giriş seviyesi LS2 Crypt tarzı bir şey alabilirsin: Yaklaşık 4 bin lira.
- Mont giriş seviyesi 4Riders bakabilirsin: Yaklaşık 4 - 5 bin lira.
- Pantolon giriş seviyesi 4Riders bakabilirsin: Yaklaşık 4 - 5 bin lira.
- Bot giriş seviyesi: En az 5 bin lira.
Normalde @Görkem Umut hocamın önerdikleri mantıklı. Ama durumun böyle olduğunu tahmin ettiğim için dikkat ettiysen en uygun fiyatlı ekipmanları ben önerdim. Yani en fazla eldivenlerden biraz daha kısabilirsin. Diğer ekipmanlardan kısarsan almanın bir anlamı kalmaz zaten, hiç alma daha iyi.Hocam 125'lik motor zaten maksimum çıkabileceğim hız 120 falan.
Motoru sadece şehir içinde kullanmayı düşünüyorum okuduğum üniversite-ev gibi.
Uzun yol ve hız yapma gibi amacım olmadığından bu kadar para harcamaya değer mi ekipmanlara.
Normalde @Görkem Umut hocamın önerdikleri mantıklı. Ama durumun böyle olduğunu tahmin ettiğim için dikkat ettiysen en uygun fiyatlı ekipmanları ben önerdim. Yani en fazla eldivenlerden biraz daha kısabilirsin. Diğer ekipmanlardan kısarsan almanın bir anlamı kalmaz zaten, hiç alma daha iyi.
Şimdi öyle düşünüyor olman mantıklı geliyor ama kazayı her zaman sen kendin yapmıyorsun zaten. Gelip biri sana vurur ekipmanın olmadığı için sen zararlı çıkarsın. Ben son kazamdan beri 1 yıldır evde yatıyorum, belki sadece botum olsa bile çok şey değişebilirdi. O yüzden diyorum gerekirse motordan kıs ama ekipmandan kısma hocam. Zaten olabilecek en uygunlarını yazdım emin ol.
Benim şahsi fikrim o yönde hocam, bir ay daha sık dişini ya da fiyatlar artar diye riske girmek istemiyorsan gerekirse küçük bir miktar borç al ya da kredi çek.Geçmiş olsun hocam Allah şifa versin tavsiyeleriniz için teşekkürler şu an elimde 92 bin TL var ben bu parayla hem motoru hem de ekipmanları çıkarırım diye düşünüyordum öbür ay maaşı bekleyeceğiz o zaman.
Benim şahsi fikrim o yönde hocam, bir ay daha sık dişini ya da fiyatlar artar diye riske girmek istemiyorsan gerekirse küçük bir miktar borç al ya da kredi çek.
İyi dileklerin için teşekkür ederim. Sizler hiç yaşamazsınız umarım bunları.
Bu senin karar vermen gereken bir olay. Başına hiçbir şey gelmeyedebilir, aldığın gün bir şey de yaşayabilirsin. Yapacağın kazanın tipi de çok önemli:Hocam motor ve kaskı bu ay alsam geri kalan mont, eldiven ve botu öbür ay alsam çok risk almış olur muyum yoksa bekleyeyim mi 1 ay daha zaten 5 aydır bekliyorum biraz sabırsızım ama yarım yamalak iş de yapmak istemiyorum. Galiba alacağım motorun fabrika çıkışı lastikleri pek iyi değilmiş ayrıca lastik almak istiyorum onun için de bir şeyler önerir misiniz?