İlk maaşımı nasıl harcamalıyım?

YusufMir

Decapat
Daha fazla  
12 yaşımdan beridir su, doğal gaz tesisatı yapıyorum. Ama şu an bir şirket ile farklı bir işe girdik. İlk maaşımı birkaç gün sonra alacağım. Yani tesisatta düzenli bir gelir yoktu. 10 gün çalışıp 20 gün yatıyorduk. Şimdi kendi başıma bir işe başladım. Ailemle kalıyorum. Babam ve annem de çalışıyor. Onların maaşı evi geçindirmeye ve ihtiyaçlarını tamamlamaya yetiyor. Yani elektrik su doğal gaz kira hiçbir giderim yok. İlk maaşımı nasıl harcamalıyım? Tecrübem yok. Tecrübesi olan anlatırsa sevinirim. Teşekkür ederim.

Telefon, bilgisayar ihtiyacın varsa al.
Aileni ilk maaş yemeğine götür.
Arkaşlarına yemek ısmarla.
Markette gördüğün çocuklarında 20 30 liralık cipsini hediye olarak al.

Harcama yatırım yap. Aileni yemeğe çıkarmayı unutma.

50/30/20 kuralını uygulayabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kesinlikle eline toplu para geçecekse giderin yoksa yaparsan eğer ilk maaş kutlaması adı altında aileni bir yemeğe götür kutlama yap kalan ile komple yatırım yap o paranın değerini arttır.

Yatırım yap önerim altın. Okul parasını çıkarmak için ben öyle yapıyorum. Aileni yemeğe çıkarabilirsin. Arkadaşların ye iç ama çok ödeme yapma hazıra dağ dayanmaz. Onun dışınca ihtiyacın olan bir şeyi alabilirsin. Ama 2 kere düşün buna ihtiyacın var mı almalı mıyım diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…