İlk maaşımı nasıl harcamalıyım?

Şu an para harcarsa bu adam ileride evini arabasını nasıl alacak? Her ay arabanın 1 parçasını alıp 0'dan araba toplar artık
Mayısta kenara 500TL atsa 26 doları olacaktı, bugün kenara atsa 18 doları olacak, yani bugün aynı parayı biriktirmesi için 700TL atması gerekecek ve her ay artacak bu. Nasıl ev almayı planlıyorsunuz asgari ücret ile?

50/30/20 yapabilir ya da parasının %20'sini yer %80ine yatırım yapar illa hepsi ile yatırım yapmak zorunda değil.
Ben de dedim zaten 50/30/20 yapsın diye.

Bütün paranı ailene harca ve ver ne kadar hâyırlı bir evlatsın görsünler.

Kesinlikle aileni yemeğe çıkar veya güzel anlamlı şeyler hediye et.

Bak önemli olan ev alıp almaması değil sen ev alamayacağım diye hiçbirikim yapmazsan yarın bir gün başına bir şey geldiğinde ne yapacaksın biriktirdiğin parayı kullanırsın en kötü enflasyon herkesi zaten etkiliyor önemli olan ne kadar etkilediği yüzdeliği azaltabilmek bunu azaltabilmek içinde yatırım yapmak şart oldu.

Hocam zaten parasını şimdiden atsın ileride TL değer kaybedince parası aynı seviyede kalsın istediği zaman çekip kullanır.

Siz tüm parasını yatırsın dediğiniz için karşı çıkıyorum ben size zaten, benim de uzun vadede unutmalık borsa hesaplarım mevcut, kendi evim ve mağazam da var fakat bir asgari ücretli arkadaşa tüm paranı borsaya ya da altına yatır demek çok manasız.

Çocuğun gideri yok o yüzden dedim yoksa ben de biliyorum hepsini yatırma demeyi ikimizde aynı durumu savunuyoruz lakin çocuğun gideri yok ben o yüzden tamamını yatır dedim sende cebinde bir miktarparası olsun diyorsun

Aileni bir akşam yemeğine götür daha ilk maaştan yatırımı falan kafaya takma sonra para harcayamazsın ihtiyaçlarına yönel idareli harca her ay belli bir parayı ayırıp yatırım yapabilirsin istersen.

Konu biraz eski ama ilgimi çekti ve bende kendi fikrimi söylemek istiyorum izninizle:

Bende ilk gün maaşımı aldığımda ortalama 2000 TL falandı freelancerdım naptığımı hatırlamıyorum şahsen nereye gitti o param hiçbir fikrim yok fakat şu anki aklım olsa eğer öyle çok yüksek bir meblağ ise yaptığım alışverişlerimi unutuyorsam bir yere kaydederdim ve insanlar beni sevecek diye paramı harcamazdım şu anda aldığım 10.000 TL para varsa ilkten 3.000 TL kenara atıyorum yatırım için geri kalan 7.000 TL ilen geçinmeye çalışıyorum eskiden 10.000TL alıp kalanı birikim yaparım diyordum ve aylık 100-200 TL zor kalıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…