İlk önce araba mı yoksa burun estetiği mi?

akazanil

Hectopat
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS MEGALODON RTX 3060 Ti
INTEL İ5-12400F
NZXT X53 240MM AIO
XPG SPECTRIX D41 4133 MHZ CL 19 2X8
ASUS H610M-A D4
1 TB WD BLUE HDD
SEAGATE FIRECUDA 510 NVMe 250 GB M.2 SSD
WD GREEN 480GB SATA SSD
HIGH POWER ELITE 750w 80+ BRONZE PSU
ASUS GX601 ROG STRIX HELIOS WHITE EDITION CASE
Arkadaşlar, iyi sosyaller. Çok saçma bir ikilemde kaldım. Hem araba almak istiyorum (Fluence), hem burnumdan şikayetçiyim. Çok ufak bir kemer var, taktım kafaya, onu da yaptırmak istiyorum. Velhasıl burun 60-70K parayı yer ve şu an yaptırabilirim. Bekleyip 40-50K daha biriktirip araba sahibi de olabilirim. (Yaş 21, çok heves ettim arabayı, ondan.) Acaba hangisini ilk yapayım? Ya, çok da sorulacak soru değil de ama kafam çok karışık. Annem "Burnun hayatının geri kalanında seninle, ilk burun yap," diyor. Burnu yaparsam arabaya uzaklaşacağım. Ne yapmalıyım? Yazın bitmesini bekleyip o sıra araba alıp ameliyatı kış mı olsam? Hem nispeten daha rahat geçer kış ayı diye. Biriktirdiğim para 395K. Yani böyle bir ikilemde kalsanız, sizin planınız ne olurdu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben araba alırdım. Sağlığın açısından sana zararı yoksa gereksiz bir ikilem bence.

Hafif bir kemer varsa burnunu yaptırmaya gerek yok. Eğer aynaya bakamıyorum, psikolojimi çok kötü etkiliyor diyorsan önce sağlık geldiği için önce estetik yaptır.

Burnun doğal yapısını bozmak sağlığa zararlı. Doğal güzelliğini falan demiyorum.

Doktor bir arkadaşımdan dinledim. Buruna her bu tür işlemler yapıldığında yapısı bozuluyor ve doku zarar görüyor. Doktor ne kadar profesyonel olsa da 3-5. ameliyattan sonra burun artık çok bozuluyor.

Tabi size "Nasıl yaparsınız! Yapamazsınız!" falan demiyorum. Sizin planınız ne olsaydı diye sordunuz, ben sağlığımı korumak için burun estetiği yapmazdım.

Bence burnu hiç yaptırma. Herkes aynı oldu zaten herkesin kaşlar aynı dudaklar aynı burun aynı çene aynı. Bırak kalsın öyle. Benimki de kemerli ve sağa yamuk gayet de memnunum. Sosyal medyaya gömülmekten hayatınızı ona göre şekillendiriyorsunuz.
Araba bir ihtiyaç, burun ameliyatı ise tamamen kozmetik. Hangisi daha lazım sen düşünmelisin. Ben olsam kesinlikle araç alırdım.

Ha tabi herkesin düşüncesi farklı, seni çok
darlıyorsa bu durum burnunu yaptır derim. Zira her aynaya baktığında seni uyuz ediyorsa her güzel yakışıklı birini gördüğünde imreniyorsan psikolojin zamanla artacak bir şiddette maruz kalacak.
Yok, o kadar da dert değil diyorsan tabii ki araç al zaman kazanırsın bi yere giderken ederken. Zaman en önemli şeydir bu hayatta.

Neticesinde kararı verecek olan sensin hocam inşallah ameliyat istediğiniz gibi geçer araba alırsanız da hayırlı olsun diyim.

Kişisel fikrim araba olurdu, nefesinde ciğerlerinde bir problem yoksa araba senin hayatını yüzde 70 oranında kolaylaştıracak. Çok fazla avantajı var. Ama burun bende de az buçuk kemer var gram umrumda değil. Bence insan kendini sevdikçe kusurlarını da görmezden gelmeye başlıyor. Dış görünüş olarak kendimde rahatsız olduğum çok şey var kunduracı göğüs gibi 18-20 yaşımda ben de rahatsızdım ama barıştım.

Demek istediğim biri psikolojik olarak üstesinden bir şekilde gelebileceğin bir algı diğeri hayatını kolaylaştıracak bir araç.

Klimalı araba özellikle yaz sıcağında büyük nimet. Burnunuz nefes almanızı zorlaştırmıyorsa araba alın derim. 30 derece sıcakta toplu taşıma kullanmak ölüm gibi bir şey. Burun elbet yaptırılır ama günümüzde araba ihtiyaç.

Buradan tüm diğer fikrini belirten hocalarımada söylüyorum, hepinizin değerli yorumları için çok teşekkür ediyorum, arabaya yönlendim. Yorumlarınıza cevap veremedim 1 saat kısıtlama yemiştim. Bu arada yok hayır nefesle ilgili bir problemim yok çok şükür aslında burnumu çekip atsam birçoğunuz dalgada geçer ne burunlar var senin takıntı yaptığın burna bak diye de ben öyleyim işte ne yapayım ) araba Renault Fluence almayı planlıyorum hocam.

İfadeler: GKD
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…