İlk önce hangi yazılım dili öğrenilmeli?

shun1337

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle amacım mobil ve bilgisayar oyunları yapmak. Bu alanda şu an 0 bilgim var. Algoritma vs. Hiçbir şey bilmiyorum. İlk olarak hangi dilden başlamalıyım?

Ben Python'dan başladım hala devam ediyorum zor geldi ama devam ediyorum.

Merhaba, öncelikle amacım mobil ve bilgisayar oyunları yapmak. Bu alanda şu an 0 bilgim var. Algoritma vs. Hiçbir şey bilmiyorum. İlk olarak hangi dilden başlamalıyım?
Amacın bilgisiyar ve mobil oyun yapmaksa;unity,godot ve unreal engine gibi oyun motorlarından birini seç.(benim önerim unreal engine)Unity istiyorsan c#,Unreal engine istiyorsan blueprint sistemi veya c++ öğrenmelisin,Godot'un ise c# ve yanlış hatırlamıyorsam kendi dilini öğrenebilirsin.

Python diyen arkadaşlar adam ne demiş siz nasıl öneri veriyorsunuz.

Ben Lua (Roblox exploiting) ile başladım fakat en mantıklısı Python.

Biraz sosyali dolaştım. C# önerilmiş. Oyun motorlarını biraz açar mısınız ve Python hakkında görüşleriniz nelerdir? @515080

Peki sosyalde bazı kişilerin Python'a karşı çıkma sebebi nedir?

Oyun için çok uygun değil tek kişi iseniz ben orada yazım. Yanlisini düzeltmek için yazdım. Tabii Python ile yapılan çok iyi oyunlar var ama genelde C# ve C++ kullanılıyor C++ ile çok iyi işler yaparsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…