İlk oyunum ve bu süreçte yaşadıklarım

bozigame

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar dostlar. Öncelikle heyecanımı sizlerle paylaştığım için çok mutluyum. Aylar boyunca süren yoğun çalışmanın ardından ilk oyunumu çıkarmış bulunuyorum. Bana destek olmak isterseniz oyunu "istek listenize" ekleyebilir, çıktığında ise satın alabilirsiniz, bu sayade daha çok kişiye ulaşmış olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim. Oyunum 2D pixel art platform oyunu. İçine elimden geldiğince anlamlı bir hikaye yazmaya çalıştım. Çünkü bu oyunun oynanıştan daha çok hikayesi ile ön plana çıkmasını istedim. Ayrıca hikayenin daha çok kişiye ulaşması için oyunuma birçok dile seçeneği ekledim. Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Almanca ve Rusça.

->Oyunumun Steam Sayfası

Şimdi gelelim bu yolda yaşadıklarıma. Ben üniversite öğrencisiyim. Bu yola tek başıma çıktım. Her şeyi kendim yapmak zorunda kaldım ve gerçekten çok zordu. Aylar boyunca evden çok az çıktım ve asosyalleştim. Çok çalıştım, çok okudum, yüzlerce video izledim.

İlk oyun yapma fikrim arkadışım ile lise 1. sınıfta okula giderken yolda "şaka yaparken" doğdu. Bundan sonra ise aklımda bir yer edindi. Üniversitede bize C# gibi diller gösteriliyordu ve bende "Unity" ile bir oyun yapmaya karar vermiştim. Ama daha sonra "Godot" ile ilgili o kadar çok olumlu şeyler okudum ki bende bu yola Godot ile çıkmaya karar verdim.

Godot her ne kadar "kullanıcı dostu" gibi görünsede beni çok zorladı. YouTube videoları, Udemy kursları derken birçok makale, video izledim ama yine de tam verim alamadım. Kaynaklar maalesef çok sınırlı. Videolar size çok basit şeyleri anlatıyor ve çoğu "ezbere anlatım" konusunda eğitim veriyor."nasıl yani?" derseniz, size yürüme kodlarını veriyorlar ama mantığını öğretmiyorlar, kodu kopyala-yapıştır yapıyorsunuz çalışıyor ama kendiniz bir şeyler yazmak isterse tıkanıyorsunuz. Ben oyunuma dil seçenekleri eklemeye çalıştım ama izlediğim videolarda bu konudan kimse bahsetmiyordu. Oradan buradan bir şeyler deneye deneye buldum. Ayrıca çok fazla hata yaptım. Bazen aylar boyunca en ufak kod parçacığı üzerinde çalıştım.

Ben Godot 4.3 ile geliştirme yapıyordum ve internette bulunun bilgilerin, kursların, videoların çoğu Godot 3.X ile ilgiliydi. Bu da şöyle bir şeye sebep oluyor; Godot 4.X ile 3.X kodları çoğunlukla uyumlu değil.3.X ile yazılan kodlar 4.X ile çalışmıyor.

Godotscript konusuna gelirsek biraz tartışılır bir konu bence.Bazı dillere göre gayet basit.Python'a benziyor ama dediğim gibi gdscript yazmak için önce öğrenmeniz lazım.Bazı temel şeyleri (değişken tanımla,toplama-çıkarma işlemi gibi) yapmak kolay ama karmaşık işlere gelince (Translate dosyalarını entegre etme mesela) işler karışıyor.Ama genel anlamda gdscirpti ben sevdim.

Assetler konusunda ise ilkten kendi assetlerimi çizmeye çalıştım ama ne yazık ki çok kötü oldular. Ayrıca Blender gibi programlar öğrenmek, Godot'u öğrenmek, oyun geliştirmek çok zordu. Bu durumda bende internetten hazır assetler kullanmaktan çekinmedim.(benim gibi her şeyi tek başına yapan veya bu konuda yeni olan kişilere tavsiyem hazır asset denemekten korkmayın)

Öyle ya da böyle sonunda istediğimi yaptım ve ilk oyunumu çıkardım. Aklımda şu anda 6 adet proje var. Bunlardan 3 tanesi normal zorlukta projeler iken diğer 3 tanesi gerçekten ekip ve para isteyen projeler. Bu konuda umarım benden desteğinizi esirgemezsiniz. Tekrar herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
Ayrıca Bana sorularınız var ise çekinmeden istediğiniz gibi sorabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnception filmini 2D pixel artta mı sunacaksınız yoksa hayırlı olsun.

Reis geleceğimiz sensin bu yoldan geri dönme!

Bayağı iyi görünüyor. Ne zaman çıkıyor?

Bir aksilik çıkmaz ise 28 Nisanda.

İstek listesine ekledim.
Teşekkür ederim

İnception filmini 2D pixel artta mı sunacaksınız yoksa hayırlı olsun.

Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştım diyelim, teşekkürler.

Reis geleceğimiz sensin bu yoldan geri dönme!
Bu yoldan dönmek gibi bir niyetim yok,olabildiğince ilerlemeyi düşünüyorum.Umarım benim gibi birçok yerli geliştirici çıkar ve bu sektörde söz sahibi oluruz.Bizden neden bir gta,call of duty çıkmasın ki

Hocam emeğinize sağlık. İleride özgeçmişinizde ve de ileriki yaşantınızda çok güzel bir anı olarak yer alacak.

Şu anki heyecanıma bile paha biçilemez. Yaptığın bir şeyin çalışması, yakında başka kişilerce oynanması ve en önemlisi beğenilmesi buna kelimeler yetersiz. Şu an bu başlığa gelen bu yorumlar bile beni havalara uçurdu.

Üretim insanı mutlu eder. Üretim yapmayan bir insan da mutlu olamaz. Günümüz dünyasında tüketimin bu kadar yükseldiği bir dönem için şu tip haberleri görmek benim için bir umut kaynağı. Oyunun iyi, kötü veya beğenilmiş, beğenilmemiş olmasından bağımsız söylüyorum tabii ki.

İleriki yaşantınızda özgeçmişinizi gösterirken gururla Steam'de yayınlanmış bir oyunum var demeniz, karşı tarafın da sizi değerlendirmesi açısından çok değerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…