İlk PCI-e Gen 5 destekli PSU: Gigabyte UD1000GM PG5 İncelemesi

Konuya güncelleme geçiyorum arkadaşlar, ripple için 15mV civarlarındaki sayıları vermiştim ancak TechPowerUp'ın incelemesine de bakınca gördüm ki karşılaştırma tablosu doğruymuş.

Bu bağlamda, ripple için dediğim artıyı eksi sayıyorum ve şu notu ekliyorum:

Ripple değeri rakipleri arasında en kötüsü, ayrıca 12v kanalında 90%-100% geçişinde 8mV; 100%-110% yük geçişinde ise 5.8mV'luk bir artış var. İkisi de 10% yük artışları için fazla artışlar.

5v ripple değeri de ayrıca kötü, 12v kanalı ile yarışıyor. Yükler arası artma konusunda yine 90%-100% geçişinde 5mV'a yakın artma yapıyor.

İşte psu modellerine göre araştırdım fsp'den yasnayım aslında load testlerinde fark ortaya çıkıyor asus'un bu modeli klasmanında en yüksek verimliliğinde sahip bu klasmanda platinium diğer modeller geçememiş falan Kullandığı japon kapasitörlerinden midir nedir böyle sonuç çıkıyor.

Para sıkıntı değil diyorsanız ROG Thor Titanium veya Platinum II modellerine bakabilirsiniz.
Rog thor'a gerek yok ya kasa yan paneli kapı olacak zaten masamın üstünde kitaplık var zaten yanına da koyamam aşağıda pc için yer var oraya koyarım gider.

Bide şu da var şuan her şeyin kötü olduğu zamandayız. Parasal anlamda ülkece sıkışık bi dönemdeyiz sıcak para bulunamıyor falan. Kasımda muhtemelen erken seçim olur. Dolar seçim sonrası 12 -13 bandına inerse rahatlarız bayağı.

@Rovildi en iyisi aslında sistemi alınca ayrı bir PSU konusu açmak, bu şekilde daha önümüzü pek göremiyoruz. Gen 5 konusunda belki ne FSP ne ASUS ne Seasonic hepsini geçen bir XPG, Cougar falan çıkarsa işler değişir. İncelemeler çıktıkça bakarız.

Aynen zaten bende PC toplama konusuyla alakalı rehber mi yapsak bununla ilgili bir konu açmayı düşünüyorum aslında. Eğer kendisi de isterse @Recep Baltaş birlikte video çekip paylaşabiliriz güzel de olur.

Harbiden elinin ayarı yok bu GIGABYTE'ın. Yaparsa tam yapıyor, yapamazsa da böyle Ripple değerleri berbat, GP-P750GM gibi gümleyen (eski seri) güç kaynakları çıkıyor, hiç değilse bir özenselerdi. Ben fazla para vereceğim bir güç kaynağında düşük tier kapasitör olmasını istemem, aşırı da önemli değil bu kapasitörler ama yine de bir artı olacaktı bu güç kaynağına.

Alt kanallarda olan regülasyonun da berbatlığına hiç girmiyorum zaten, baştan savma güç kaynağı olmuş.

@462488 abi regülasyonu kapasitörleri geç, Bypass rölesi yok

En son Pylon'da görmüştüm Bypass rölesi olmadığını.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…