Arkadaşlar ilk PC bildiğim kadarıyla IBM PC. Peki bu bilgisayar hangi işletim sistemini kullanıyordu ve bu işletim sistemi ne ile yazıldı? Peki bunun yazıldığı programlama dili ne ile yazildi? Kafa ayarı MS Dos'tan Windows 10'a uzun yolculuk isimli videoda Bill Gates'in basic yorumlayıcısı yazdığını söylüyordunuz. Peki bu yorumlayıcı ne ile yazıldı? Günümüzde biz internetten derleyici indiriyoruz ve programlarımızı onunla yazıp derliyoruz. Bu adamlar ne yapıyordu?
Herşey ampulün yanmasıyla başladı. Sonra ortaya anahtar çıktı şalter de diyebiliriz. Ondan sonra bir sürü oldu bu anahtarlar. Anahtar açıldı 2 numaralı ampül yandı diğer bir anahtar açıldı 5 numaralı ampül yandı ve bilgisayar bilimi böyle gıdım gıdım gelişti. Abi bu nasıl soru ya. İlk bilgisayar abaküstür. Sonra Blaise PASCAL adında bir amcamız 1642 yılında çok ama çok basit bir hesap makinesi yaptı falan işte. 1823' de adamlar buharla çalışan hesap makinesi yapmış. Bende çok bildiğimden değil internetten baktım.
Elektrik akımını yönlendirme ile başladı her şey. Akım varsa 1 yoksa 0. Aç/Kapa, I/0 burdan geliyor. Sonra fizişıns(fizikçiler), programlanabilir çipleri geliştirdi ve 'eureka!!' diye çığırdılar.
Elektrik akımını yönlendirme ile başladı her şey. Akım varsa 1 yoksa 0. Aç/Kapa, I/0 burdan geliyor. Sonra fizişıns(fizikçiler), programlanabilir çipleri geliştirdi ve 'eureka!!' diye çığırdılar.