İlk Python projem nasıl olmuş?

Yanlış hatırlamıyorsam round ile yapılıyordu fakat hiç kullanmadım. Biraz araştırmanız gerekmekte

Merhabalar, gerçekten güzel bir uygulama olmuş. Size programınızla ilgi önereceğim 3 şey mevcut.

1. os_name değişkeni bytes formatında gibi gözüküyor ve kullanılan split'in düzeltilmesi gerekiyor. Onu da şu şekilde yapabilirsiniz: osName = osInfo.Name.split('|')[0]
  2. Bir string'in içinde herhangi bir değişken yazdıracağınız zaman str.format() yerine f string kullanın. Hem okunması daha kolay olur hem de f string'ler str.format() fonksiyonuna göre daha hızlılar (yaptığınız programda hiçbir farkı olmayacak ama daha büyük çaplı projelerde farkını görebileceğinizi düşünüyorum). Örnek olarak: f'İşletim Sistemi: {osName}'
  3. Kodunuzun daha derli toplu gözükmesi açısından uzun stringler vb. şeyleri kullanarak satırları fazla uzatmaktan kaçının. Satır fazla uzunsa alt satıra geçmenizde hiçbir sakınca yok.

Ayrıca konuya yazan diğer üyelerin önerilerini ve kendi önerilerimi birleştirdiğim bir örnek kod da hazırladım. Buraya bırakıyorum.

[CODE lang="python" title="Örnek kod"]import wmi
import PySimpleGUI as SG

computer = wmi.WMI()
computerInfo = computer.Win32_ComputerSystem()[0]
osInfo = computer.Win32_OperatingSystem()[0]
procInfo = computer.Win32_Processor()[0]
gpuInfo = computer.Win32_VideoController()[0]

osName = osInfo.Name.split('|')[0]
osVersion = ' '.join([osInfo.Version, osInfo.BuildNumber])
systemRam = float(osInfo.TotalVisibleMemorySize) / 1048576 # KB to GB

SG.Popup('Sistem özellikleriniz' ,
f'İşletim Sistemi: {osName}',
f'Sistem versiyonu: {osVersion}',
f'İşlemci: {procInfo.Name}',
f'Bellek: {round(systemRam, 2)} GB',
f'Ekran Kartınız: {gpuInfo.Name}',
'NOT: Bazı aygıtlar tanımlanamadığında boş gözükür. Lütfen aygıt sürüclerini kontrol edin.')[/CODE]

Benim ilk yaptığımdan kat kat iyi elinize sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…