İlk request çok yavaş yükleniyor

Selam, ASP.NET Core ile geliştirilmiş bir API uygulamam bir hosting sağlayıcısından aldığım Windows hostingde IIS üzerinde çalışıyor. Yalnız sorunum şu ki 20 dakika boyunca bir request gelmezse ve 20 dakika sonra yeni bir request gelirse sonucu çok yavaş döndürüyor. IIS ayarlarını yapmama izin vermiyor hosing. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka hostinge geçmeniz gerekiyor. Sunucu, sitenizi talep olursa açıyor.
Peki programı direkt kapatıp tekrar mı açıyor yoksa sadece iis pooldan mı kaldırıyor? Çünkü program ilk çalıştığında program.cs içerisinde belirlenen bir rastgele değer var. Bunun sürekli değişmesini istemiyorum.
@300319 hocam bilginiz var mı?

Tam bilgi için servis sağlayıcıya sormak gerekir. Belki de sadece sunucu, programı swap belleğe taşıyor. Teoriler asılsız kalır.
Yabancı kaynaklara baktığımda windows servisi yazıp belirli sürede siteye request atarak (benim için 19dk) service warmup yapabileceğimi söylemişler. Çözüm bulamazsam böyle yapacağım.

Yabancı kaynaklara baktığımda windows servisi yazıp belirli sürede siteye request atarak (benim için 19dk) service warmup yapabileceğimi söylemişler. Çözüm bulamazsam böyle yapacağım.
Cron ayarlamanıza izin veriliyorsa basit bir isteği her 10 dakikada bir tekrarlatabilirsiniz.

Windows server hocam. Plesk panel sunuyor hosting, uzak masaüstüne de izin vermiyor.
Windows sunucu hakkında pek bilgim yok, ama cron gibi temel bir şeyin olmaması garip olurdu. Şu makaleye bakabilir misiniz?

Yok hocam attığınız linke baktım öyle bir ayar yok. web.config dosyasından bu olayı değiştirebilir miyiz acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…