İlk sistem önerisi

Bütçe
10.000TL

gamer_3939

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, ilk defa kendi PC'mi toplamayı düşünüyorum. Daha önce bilgisayar kullandım ama hiç sahibi olmadım ve çok bir şey bilmiyorum. Bir-iki haftadır araştırıyordum ve bir sistem düzenledim:

CPU: Ryzen 5 5600G.
CPU soğutucu: Arctic Alpine 23 co.
GPU: Yok (giriş seviye bir sistem olduğu için Radeon Graphics kullanmayı düşünüyorum, daha sonradan bir GPU alabilirim.)
RAM: G. Skull Ripjaws 2x8 GB 16 GB DDR4 3000MHz.
Depolama: Şu anda anakart sorunu olduğu için çalışmayan eski PC'mizden 1 adet OCZ agility 3 240GB SSD (Windows 10), 1 adet Seagate Barracuda 1TB HDD (Linux Mint), 1 adet de Western Digital Black Caviar 750GB HDD (yedekleme veya oyunlar için) vardır. Hepsi çalışıyor ve sağlam.
PSU: OCZ modxsteam-Pro 600W PSU aynı PC'den kalma, sağlam ve çalışıyordur.
Kasa: Game Booster GB-G305MB mid Tower ATX kasa (4 fan dahil)
Anakart: Gigabyte A520M k V2 AMD A520 5100 MHz (OC) DDR4 soket AM4 mATX (Micro ATX olma sebebi daha iyi soğutma ve estetikdir.)
Aksesuarlar: Logitech G203 mouse, Logitech Office klavye, monitörleştirilmiş LCD orta boy televizyon(maalesef monitör'e bütçe yetmiyor)

PSU, depolam ve bazı aksesuarlar zaten olan mazemelerden kaynaklandırılmıştır. 2024'te anca bu kadar oluyor ve dediğim gibi giriş seviye bir PC olacaktır.

Oynadığım oyunlar: GTA 5, GTA 4, Minecraft Java Edition, birkaç düşük seviye Steam oyunları. Bence sistem yeterli ve eğer herhangi bir düşünceniz veya tavsiyeleriniz varsa söyleyiniz!
(Parçaların tamamı bütçeye sığmaktadır)

Aksesuarlar için bütçen nedir hocam ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…