grafikibrahim24
Decapat
Sağdaki benim hazırladığım çalışma. Soldaki PDF kaydedince çıkan çalışma.
Neden böyle oluyor?
Neden böyle oluyor?
Hocam büyük ihtimalle son dediğin madde. Fakat object + resterize yapınca Jpg kaydetmekten farkı kalmıyor ki.Farklı sebepleri olabilir.
1-İllustratörde kullandığın renk profili ile pdf aktarırken kullandığın farklı olabilir.
2- Pdf dışarı aktarma seçenekleri farklıdır (illustrator default, PDF/X-3:2002 vs.) çalışmada rgb renk / resim kullanmadığından emin ol, cmyk dönüştürüleceği için ton farkları oluşabilir.
3- Renkleri tramlarla değil de transparan harmanlama modlarıyla oluşturuyorsan (turuncu üzerindeki çizgiler) pdf kaydetmeden önce birleştir (object+resterize).
Anladım hocam teşekkür ederim. Sonuç olarak resterize etmeden veya PDF'yi import ettikten sonra tek tek transparan ayarı yapmadan tek seferde halletmenin bir yolu yok galiba.300 dpi cmyk yaparsan baskıda sıkıntı yaşamazsın,
veya turuncu üzerindeki deseni o renk tonu ile yeniden oluştur. transparan ile oluşturduğunu anlıyorum yazdıklarından.
Edit:
tüm çalışmayı resterize etmene gerek yok, sadece turuncu desenli kısmı yapsan sorunun çözülür.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.