Illustrator silgi hatası

LinkAdam

Hectopat
Selam arkadaşlar, sorun ekteki gibi. Yeni başladığım için çözüm bulamadım. Açıklamak gerekirse bir yuvarlak yapıyorum, orada bir yeri silince silinmiyor, silgi izi geliyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 şekli 1grup haline getirdiğinizden dolayı ya da katmanlar kısmında silmek istediğiniz şekli kitlemişsinizdir.

Fotoğraftaki gibi illustator ekranınızın sağ tarafında olan kısımda katmanlar bölümünden kilit simgesi olanın(varsa)üstüne basıp kaldırabilirsiniz/koyabilirsiniz.
Böyle bir durum yoksa yaptığınız şekli gruplaştırmışsınızdır.

Hocam gruplama nasıl oluyor Herhalde sorun o çünkü fırçayla bir şeyler karalayıp sildiğimde öyle sorun olmuyor.
Pardon oluyormuş
Baktım da grupta da değilmiş

Illustrator vektörel tabanlı çalıştığı için ondaki silgi photoshop gibi çalışmaz. Senin çizdiğin objenin etrafında stroke (kenar çizgisi) olduğu için sildiğin alanların etrafında o çizgiyi devam ettirir, ancak etrafındaki çizgiyi kaldırdığında objenin iç dolgusunu silersin. Kenar çizgisi koyduğun her objede mouse ile her hareketinin etrafına kenar çizgisi atacaktır.

Bir objenin içine sınırları çerçevesinde renk atmak istiyorsan onun muhakkak çizdiğin noktalar ile birleşmesi lazım birleşmeyen noktalarda renk dışarı taşacak yada açık kalan yerden sızma yapacaktır. Onun için sildiğin yerlerde ki fazla çizgileri knife (kesim) ile kesip birleştirmen gerekir. Bu biraz zor gelebilir ama uğraşırsan başarırsın. Bu tarz tekniklerin bir kaç yolu var bunları senin programa hakim olman ile ilgili aşabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…