iMac M4'ün kaç GB RAM'li versiyonu alınmalı?

ArdaReis00

Decapat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yakında pozitif teknolojiden iMac M4 almayı düşünüyorum ama konfigürasyon konusunda kararsız kaldım. Sizce 16 GB RAM 512 GB SSD’li versiyonu mu alayım yoksa 24 GB RAM 512 GB SSD’li versiyonu mu? Linkleri bıraktım görmüş olduğunuz gibi arada 8K fark var. Sizce 8K farka değer mi + 8 GB RAM? Kullanımım nasıl derseniz aşırı ağır değil ama biraz ağır. Mesela işte Safari'de takılıyorum 4K film izliyorum oyun oynuyorum bazen Roblox, Asphalt 9 tarzı oyunlar bazense crossover whisky gibi yazılımlar ile biraz ağır Windows oyunları oynuyorum.

Örnek GTA V gibi gibi GTA V oynarken gelende arka planda çok az uygulama açık oluyor tüm gücün oyunda olması için arka planda pek uygulama çalıştırmıyorum. Şu anki Mac'im 8 GB RAM'li ve sürekli swap yapıyor fazla değil biraz zorlasam multi tasking yapsam az da olsa swap yapıyor, hele ağır bir şey yapınca söylemeye gerek yok zaten GB'larca swap yapıyor.

Bir de arada Xcode'da uygulama tasarlıyorum, uygulamam fazla zorlayıcı olmuyor biraz basit kalıyor. Sizce hangi RAM'li versiyonu tercih edeyim? Arkadaşımda M4 iMac var onun ki base versiyon ve diyor ki 24 GB RAM sadece şovmuş, bu doğru mu? Aslında içimden 16 GB almak geliyor ama biraz korkuyorum çünkü şu anki Mac'imin RAM faciasından gına geldi artık ayrıca 16 GB makinelerde macOS 10-11 GB RAM kullanıyormuş bu da beni korkuttu açıkçası.

Ayrıca mümkünse 16 GB RAM'li Mac'i olan arkadaşımız varsa rica etsem RAM testi yapabilir mi? Mesela bir sürü uygulama açsın Safari'de sekmeler açsın ne zaman swap yapmaya başlıyor öğrenmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…