İmam hatip lisesi nasıldır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardesim belli ki küçüksün ben 22 yaşındayım üniversite öğrencisiyim imam hatiplerde biyoloji eğitimi bile vermiyorlar. Tek yaptıkları hilafet şeriat bunlar.

22 yaşına gelmişsinde senin konuşmaların boş sağcı solcu falan o işlerde misin belli de

Hiç söylemeyeyim./ LGS puanı ile bir yere de gidemiyorum.
Stres her şeyi mahvetti. :/

Ortalama başarı puanıda öyle mi? Çok üzülmeyin benim akrabamda batırdı ama ilk tercihi endüstri meslek oldu, istediği bir bölümdü şu an mutlu açıkçası Türkiye'deki en iyi liselere gitmeyeceksen. Galatasaray gibi lise ortamı hariç çok fark etmiyor. Ortamıda sevmezsen nakil alırsın bizde bu yollardan geçtik, kısaca burada moralini bozma şimdiden iyi dersler. Lise ortamı ayrı bir güzeldir en iyi dostlarını orada edinirsin bana göre umarım iyi vakit geçirirsin.

OBP öyle değil. Ortalama 89, 90 civarda bir şey. Aslında denizli lisesi vardı fakat adresden dolayı tercihe yazamadık. :/ yaşar saniye Anadolu lisesi vardı işte kabul etmediler. :/

İmam hatip sandığınız kadar kötü değil. Sırf LGS'den kötü yaptığı için İmam hatipe gidip azimle iyi üniversite kazanan o kadar insan var ki...
Evet hocam. Dini eğitim almak demek imam vs. olmak demek değil. Müslümansan işine yarar. Tabii doğru düzgün yeterince veriyorlar mı bilmiyorum.

Normalde haftada 2 saat (seçmelilerle 4/6) olan din dersleri imam hatip lisesinde 12. sınıfta 12 saat. YKS'ye girdiğinizde TYT'de 5, AYT'de 6 tane din sorusuyla karşılaşacaksınız. İyi bir üniversiteye yerleşebilmek için Matematik, Fen ve diğer Sosyal Bilimler derslerine bir anadolu lisesi öğrencisinden daha fazla çalışmanız gerekecek. Fakat diğer din derslerinden de sınava girmeniz gerekeceği için zorlanacaksınız. Tercih sizin. Eğer İlahiyat türevi bir bölümde okumak istemiyorsanız nakil aldırın derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…